Nevjerovatna transformacija Jessice Simpson: UZ BODY RESET DIJETU IZGUBILA 46 kg ZA ŠEST MJESECI

 Glumica i pjevačica Jessica Simpson (34) neprepoznatljiva je nakon što je skinula skoro 50 kilograma. Objavila je fotografiju kojom je pokazala kako provodi vrijeme u karantini, ali i nevjerovatno tijelo kojim se može pohvaliti nakon mjeseci pomno planirane prehrane i treniranja.

Simpson se nakon rođenja trećeg djeteta obavezala riješiti nakupljenih kilograma. Nakon samo šest mjeseci bila je lakša nevjerovatnih 45 kilograma. Pomogao joj je trener Harley Pasternak.

 

 Puno hodanja

  • Cilj dijete je usvojiti zdrave navike i pridržavati ih se. Svaku večer, prije nego što legne u krevet, Jessica mi šalje e-mail kojim mi daje do znanja da je zadovoljila sve uslove koje smo zacrtali za taj dan. Tako ide spavati s osjećajem zadovoljstva i uspjeha. Ona je uspjela ostvariti ono najvažnije, a to je hraniti se pravilno. Nusprodukt je gubitak 45 kilograma- ispričao je za časopis People Pasternak koji stoji iza figure mnogih poznatih i slavnih.

 12000 koraka u danu

Što se tiče treniranja, u početku je puno hodala, a onda krenula tri puta sedmično odlaziti u teretanu gdje je trenirala po 45 minuta.

  • Prvo je cilj bio napraviti 6000 koraka u danu, a to je mogla družeći se s djecom. S vremenom, odvažila se postići 12000 koraka u danu- pojasnio je slavni trener.

Pjevačica se nije ubijala u teretani. Posjećivala ju je tri puta sedmično i trenirala po 45 minuta.

  • Pomogao sam joj da se vrati u formu nakon svakog porođaja, ali ovaj put je to bilo malo teže jer je imala 108 kilograma. To je dokaz da s godinama postaje malo teže i izazovnije – navodi Pasternak.

 Imala skoro 110 kg

Veliku ulogu u transformaciji igrala je i prehrana. Jela je tri obroka dnevno i dvije užine. U svaki obrok je uključivala proteine, vlakna i zdrave masti, a užine su bile kombinacija proteina i vlakana ili proteina i masti.

  • Pomogao sam joj da se vrati u formu nakon svakog porođaja, ali ovaj put je bilo teže jer je imala gotovo 110 kilograma. Također je kroz deset godina imala tri trudnoće što se ipak odrazilo na tijelo, tako da je izazov bio veći.

  • Povremeno si je dopuštala uživanje u nekim nezdravim namirnicama, npr. kad su u pitanju bile rođendanske proslave, ali to je to. Motivisana je i pozitivna – izjavio je Pasternak.

 

 Principi Body Reset dijete

Body Reset dijeta je niskokalorična, 15-dnevna dijeta koju je stvorio slavni fitnes trener Harley Pasternak, poznat po saradnji sa slavnim osobama među kojima su Ariana Grande, Alicia Keys, Lady Gaga, Gwyneth Paltrow, Adam Levine, Megan Fox, Rihanna, Kanye West, Bono i Katy Perry.

Plan dijete je podijeljen na tri dijela. Prvih pet dana uglavnom uključuje pijenje smoothieja. Na primjer, tokom prve faze, piju se samo smoothieji – bijeli smoothie za doručak, crveni za ručak i zeleni za večeru. Bijeli smoothie sadrži mlijeko ili grčki jogurt, dakle neki kvalitetan izvor bjelančevina.

Crveni smoothie puni su voća koje daje energiju, a zeleni smoothieji sastoje se od povrća pa time i puno vlakana što daje osjećaj sitosti. Tokom druge faze, piju se dva smoothieja dnevno, a jedan obrok je od krute hrane baziran na proteinima, mastima i povrću.

U trećoj fazi dijete pije se jedan smoothie i dva kruta obroka. To je niskokalorična dijeta koja prema tvrdnjama autora donosi vidljive rezultate već za 15 dana. Poželjno je uz dijetu raditi vježbe snage tri puta tjedno kako bi tijelo trošilo kalorije i dok je u fazi mirovanja.

 

 

 

error: Content is protected !!