Nevjerovatna narodna vjerovanja: AKO PRONAĐETE DUGME, STAVITE GA U DŽEP, JER DONOSI SREĆU

Teme vezane uz praznoverje su izuzetno popularne. Tako čak postoji i povezanost između načina odevanja i praznoverja.

Nošenje odjeće naopako
Ako slučajno obučete komad odjeće naopako, taj dan bi trebalo da vam bude sretan. Kada vam neko ukaže na to da ste naopako obukli majicu, samo se nasmješite, ali grešku ne ispravljajte ukoliko želite da vas cijeli dan prati sreća.

Dugmadi na odjeći
Neparan broj dugmića na odjeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću. Iako sumnjamo da ćete sada ići da brojite dugmad i ići da zašijete dodatno u slučaju da je broj paran. Zanimljivo je da davanje i uzimanje dugmadi simbolizuje dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznoverje vezano uz dugmad je to da ako pronađete dugme, treba da ga uzmete i stavite u džep jer je on onda znak vaše dobre sreće.

Nošenje odjeće s tufnicama
Ovo je jedno od najstarijih praznoverja vezanih uz garderobu, a poznato je u različitim dijelovima svijeta. Naime, smatra se da nošenje odjeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

Nošenje plave odjeće
Neki smatraju kako je plava boja sretna boja koja privlači uspjeh. Nebo je plave boje pa nošenje odjeće u toj boji simbolizuje pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima. Takođe, poznato je i da mlada na dan vjenčanja treba da nosi nešto plavo za sreću.

Nošenje cipela
Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali znači da bi trebalo da dobijete dobre vijesti putem pošte.

Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete očekivati da ćete se uskoro posvađati s nekime. Nekako mislimo da ovo nije toliko povezano s praznoverjem već s higijenom, te se samo činila kao bolja ideja onome ko god se dosjetio toga.

Prema praznovjerju, ako vam partner pokloni par obuće vaša zajednička budućnost postaje upitna. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze. Ali, ne vjerujemo da bi vam baš poklonio par cipela da stvarno želi da raskinete.