NEVJEROJATNA MOĆ LOTOSA I FENG SHUI

Kao što i sami znate, u drevnoj feng shui filozofiji, svaki cvijet, simbol i element ima svoje posebno značenje, koje na svoj svojstven način doprinosi našem blagostanju…

Lotos je prema feng shui filozofiji božanski cvijet, simbol mudrosti, božanskog prosvjetljenja i čistote, protkan kreativnom energijom i duhovnim prosperitetom. Latice lotosa prema ovom učenju imaju regenerativnu moć za naše tijelo i duh, kao i moć da nas dovedu u stanje nirvane podarivši nam izobilje dodatne snage. Najveći potencijal ovog cvijeta krije se u njegovim pupoljcima, dok se sam cvijet smatra jednim od najsnažnijih talismana.

U istočnjačkim kulturama, lotos je obožavan cvijet i često predstavlja centralni dio mnogih religioznih rituala i legendarnih priča. Mnogi ga smatraju neobičnim atributom božanske moći, jer su na primjer, indijski bogovi često pokazivani kako sede sa lotosovim cvijetom u rukama – Buda sjedi sa lotosom, dok ga Višnu drži u jednoj od svoje četiri ruke, a Brahma počiva na njemu.

U Kini, lotos se poštuje kao simbol božanstva i smatra se svetim cvijetom, što je započelo dugo prije širenja budizma. U kineskoj umjetnosti, raj je često predstavljen kao jezero pokriveno lotosima, pri čemu svaki cvijet koji raste na jezeru predstavlja otjelotvorenje duše preminule osobe.

U feng shui filozofiji, cvijet lotosa dolazi sa velikom količnom moći, jer ima svojstva koja uklanjaju i pročišćavaju negativne energije Sha i stimuliraju stvaranje i rast pozitivne Chi energije. Latice lotosa pozitivnu energiju zadržavaju unutar jedne prostorije i daju joj kružni tok, tako da ona blagotvorno djeluje na sve ukućane.

Kinezi vjeruju da će svaka želju koju zamislite dok mirišete lotos biti ostvarenja i tako predstavljaju njenu nevjerojatnu energiju. Stručnjaci sa polja feng shui filozofije nam preporučuju da figure u obliku lotosa napravljene od kristala čuvamo na svakom mjestu u našem domu, na kojem želimo promovirati i potpomognemo rast i inspiraciju. U zoni ljubavi, ovaj cvijet također čini mnogo toga, dajući harmoniju svim obiteljskim odnosima.

Bijeli lotos je simbol plemenitosti i savršenstva, te se smatra svetim, dok je crveni direktno povezan sa čistotom srca i simbolizira ljubav. Plavi lotos simbolizira pobedu i oslikava mudrost i moć znanja. Ako želite pomoći rastu bilo kojoj od ovih energija, znajte da vam nije potreban ogroman cvijet, jer tako, njegovo “dejstvo” neće biti veće i jače. Lotos mora biti harmonično uklopljen u vaš interijer, i mora vas mamiti svojom ljepotom i opojnim mirisima.

dizajndoma.hr/fengshuimall.com