Nevinost po ko zna koji put: DOKTORE, UDESI JE K'O DA NIKAD ONU STVAR NIJE VIDJELA!

 

Svaka rekonstrukcija himena je posebna priča; zanimljiva, uzbudljiva, komična ponekad i tužna.

Žene širom Balkana se sve više odlučuju za vraćanje nevinosti. Ne pitaju za cijenu, a ona se kreće oko 500 eura, odnosno 1.000 KM. Ovi tretmani obavljaju se na privatnim estetskim hirurgijama i strogo su konspirativni.

Vraćanje djevičanstva, koje ima stručni naziv “himenoplastika” najčešće zahtijevaju dame od 17 do 30 godina, mada ima slučajeva da i dame sa 40 godina vraćaju nevinost. Primjenjuju se dva tipa operacija.

Prvi metod je kratkotrajan, podrazumijeva uspostavljanje himena na kratak vremenski period od nekoliko dana. Pri tome se rubovi himena ušiju koncem, koji poslije kratkog vremena nestaje, pa je i uspostavljanje cjelovitosti himena kratkotrajno.

Drugi metod uspostavljanja himena na neodređeni rok nešto je složeniji, kada se himen formira od okolnog tkiva sluznice vagine. On je rješenje sve do prvog odnosa. Zahvat se radi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Deset dana nakon zahvata, koji traje 30 do 60 minuta, nemoguće je otkriti da je žena bila na operaciji.

Zanimljivi su razlozi i osobe koje se odlučuju na ove tretmane. Nedavno su na jednu kliniku u Novom Sadu romski roditelji, koji žive u Italiji, doveli svoju 16 – godišnju kćerku.

“Doktore, uradi je kao da nikada nije vidjela onu stvar” – govorio je otac sa kilogramom zlata na sebi.

Ispričao je kako ponovo žele da je udaju. Imaju “dobru mušteriju”, bolju nego sve prethodne. Živi u Francuskoj, bogati su i voljni su odriješiti kesu.

“Obrukala nas je. Umalo mrtva glava nije pala. Udali je, organizovali veliku svadbu. Pjevali Jasmin, Šaban, Snežana, Šerif…Otišla s mužem u sobu, kad poče vriska, galama. Đuvegija plače, nije krvav čaršaf. Jedva smo izvukli živu glavu. Umalo nas nisu pobili iz pištolja. Ona je iskočila kroz prozor. Vratio sam pare, a nju prebio. Sad hoćemo da je ponovo udamo, da doktor od nje napravi nedirnutu djevojku… – ispričao nam je otac 16 – godošnje prelijepe djevojke.

Svaka rekonstrukcija himena je posebna priča; zanimljiva, uzbudljiva, komičnam ponekad i tužna.

Jednoj djevojci od 19 godina doktori su “sređivali malu” čak tri puta. To su bili njeni hirovi.

Druga je trebalo da se uda za našeg čovjeka koji je u Kanadi situiran. Imao je sve, ali nije imao čestitu ženu. Tražio je u svome rodnom kraju nevinu djevojku. N.N. mu se svidjela, ali nije bila nevina! Da ne bi izgubila prosca i bogatog zeta, majka je dovela kćerku na rekonstrukciju himena.
Zanimljiv je slučaj iz Novog Pazara, gdje je nevinost posebno na cijeni. Riječ je o 39 – godišnjoj dami, koja je imala priliku da se uda upravo u tim godinama. Ali, nije bila nevina!
I udala se za mlađeg od sebe četiri godine u Švajcarsku!

Zanimljivo je da su u posljednje vrijeme, osim himenoplastike, popularne operacije sužavanja vagine. Ti rade čak i udate žene. Kažu da im to zahtijevaju partneri, ali I one se osjećaju sretnije sa uskim vaginama.