NEUGODAN ZADAH: KAKO GA SE RIJEŠITI UZ POMOĆ NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH TRIKOVA

Niko ne voli loš zadah, a osim žvakaćih guma, postoji još nekoliko zanimljivih načina kako ovaj neugodan miris može nestati. 

Glavni izvor neugodnog zadaha u većini je slučajeva prehrana pa treba paziti pri odabiru začina.

Čišćenje jezika 

Osim detaljnog pranja zubi, uvijek je dobro četkicom proći i po jeziku jer tamo se nalazi izvor neugodnih mirisa. Mekanom četkicom potrebno je protrljati gore-dolje laganim pokretima.

Prehrana s manje šećera 

Prehrana također ima bitan utjecaj na zadah. Više šećera nekada znači i neugodan miris. Šećer izaziva bakterije koje fermentiraju u ustima. Posebno su opasni slatkiši kao što su gumeni bomboni ili karamele.

Dijeta 

Kod dijeta ili pak prehrane u kojoj ima manje ugljikohidrata također dolazi do problema sa zadahom jer u tom slučaju tijelo troši energiju iz stanica masti, a opuštaju se ketoni koji onda uzrokuju neugodan miris.

Začini 

Neki začini pogoduju neugodnom mirisu iz usta, dok ga neki sprečavaju. Češnjak je dobro poznati izvor neugodnog zadaha, dok je kardamom začin koji sadrži antibakterijska svojstva i koristi se kao prirodni osvježivač daha.

Dovoljno tekućine

Ispijanje mnogo vode ujedno znači i svježi dah. Osim vode, mogu poslužiti i brojni čajevi, kao što je onaj od mente ili pak đumbira koji je dobar za niz stvari.

error: Content is protected !!