Nešto na kašiku: KELJ ČORBA

Obrok koji će zasititi ali i omogućiti unos vitamin u organizam, a da pri tome ne strepite za gojaznost.

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg kelja, 300 g krompira, 4 srednje mrkve, kašičica univerzalnog začina, so, mljeveni biber, 40 g suhe slanine, 40 g crnog luka, 20 g brašna, 2 čena bijelog luka, kim po želji

Priprema:
Glavicu kelja rasijecite na četiri dijela, odstranite oštećene i čvrste komade, a potom ga isjeckajte na široke rezance. Krompir i mrkvu oljuštite pa isijecite na kocke. Sve stavite u posudu sa vrućom vodom, pospite univerzalnim začinom, posolite, pa posudu poklopite i kuvajte.

Posebno na zagrijanom ulju lagano propržite isjeckanu slaninu i crni luk pa dodajte povrću da se kuva. Pred kraj kuvanja umiješajte brašno razmućeno u malo vode, isjeckani bijeli luk, biber i sjeckani kim. Uz varivo od kelja možete da služite šnicle, pljeskavice, krmenadle.

Komentari

komentara