Nesretni mladić iz Kolorada: Preživio napad medvjeda i ugriz zvečarke, a sada ga ugrizla i ajkula! (Video)

 

Čini se da životinjsko carstvo iz nekog razloga zaista mrzi mladog Amerikanca Dilana MekVilijamsa iz Kolorada. Naime, ovaj mladić je prošle sedmice preživio napad opasne tigar ajkule koja ga je ugrizla nedaleko od obale ostrva Kauai na Havajima.

Ništa ne bi bilo previše neobočno da mu se to nije desilo za manje od godinu dana nakon što je čudom preživio napad medvjeda dok je kampovao u okrugu Boulder u Koloradu.

Dilan se nalazio tridesetak metara od obale kada ga je sa daske za surfovanje oborila velika tigar ajkula i ugrizla za desnu nogu.

  • U početku me preplavila panika. Osjetio sam užasnu bol i bio sam siguran da sam ostao bez noge – rekao je Dilan za lokalne medije.

MekVilijams vjeruje da ga je napala tigar ajkula veličine od preko dva metra. Dilan je predatora uspio otjerati snažnim udarcem lijeve noge.

  • Najstrašnije od svega je bilo što nisam znao hoće li me ajkula opet napasti dok sam plivao prema obali- rekao je.

Kada se konačno dohvatio kopna, brojni promatrači koji su stajali na plaži su mu pomogli do hitne pomoći.

Iako povreda nije bila opasna po život, MekVilijams je pretrpio duboke posjekotine od zuba.

I dok ovakvo iskustvo kod nekih ljudi izazove strah od ponovnog ulaska u more, Dilan je jedino bio ljut na činjenicu što zbog povreda nekoliko sedmica nije mogao da surfuje.

Nakon bliskog susreta sa medvjedom prošle godine, Dilan kaže da je već navikao na napade velikih životinja sa oštrim zubima.

  • Medvjed me zubima zgrabio za potiljak i počeo me vući iz šatora. Borio sam se svim snagama nakon čega me pustio i počeo gaziti šapama. Nekako sam uspio stati na noge i otrčati nazad prema kampu gdje su bili ostali članovi moje grupe i zajedno smo uspjeli otjerati medvjeda – prisjetio se Dilan.

Osim ovih napada, Dilan napominje da ga je prije tri godine na planinarenju u Utahu ugrizla zvečarka. Hitno je prebačen u bolnicu gdje su mu doktori na vrijeme dali protuotrov.

Uprkos tome što je pravi magnet za životinjske napade, Dilan nije nimalo ljut. Jednostavno zaključuje da je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

– Oduvijek sam volio životinje, tako da ne krivim ni medvjeda, ni ajkulu ni zvečarku – kazao je Dilan.

(D.K./aura.ba)