Nepoznati objekat koji je prošao pored Zemlje ima čudan organski omotač, naučnici ne znaju šta ili ko se krije unutra

Oumuamua, prvi ikada potvrđeni posjetilac našeg solarnog sistema ima debeo sloj organske materije.

Svemirska stijena dužine 400 metara, koja je proletjela pored naše planete, postala je fokus mnogih debata i intriga nakon, što je pronađeno da je došla iz udaljenog solarnog sistema.
Sada su naučnici koji proučavaju asteroid, otkrili da je obmotan u nešto nalik debeloj kori smjese bogate ugljenikom, koja bi mogla kriti prisustvo leda ispod svoje površine.

„Na kraju je ovo bio lijep rezultat jer smo sve vrijeme očekivali da će većina objekata koji posjete naš solarni sistem biti ledenog tipa“, rekao je autor studije Alan Ficsimons.

Takozvani teoretičari zavjere tvrde da je to svemirski brod u formi živog bića za šta mi još uvijek nismo spremni da priznamo i shvatimo. Ono u čemu se naučnici slažu je jedino da ne znaju da li je ovo stijena ili nešto drugo sa napomenom, da nikada u istoriji niko nije vidio stijenu ovakvog oblika koja više liči na vanzemaljski brod nego na stijenu.

Takođe, niko ne zna šta je ispod ove žive materije i o čemu se tu ustvari radi.
„Bila je zagonetka to što je ova stvar izgledala kao ogromni grumen kamena. Naša studija kaže da bi ovaj objekat mogao biti po prirodi od leda, ali da nismo detektovali led uslijed činjenice da se pekao energetskim zračenjem zvijezda, stotinama miliona ili čak milijardi godina.“

Ostaje nejasno od čega je tačno sačinjen asteroid.

„Ono što nismo vidjeli su potpisi stijena koje uglavnom možete naći na Zemlji, ili čak na unutrašnjem kaišu asteroida koji okružuje naše Sunce“, rekao je profesor Ficsimons.

(webtribune.rs)