Neodoljivo jelo: MLJEVENO MESO S PAVLAKOM (RECEPT)

Ako ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, a ipak dugo ostanete siti, ovo je idealan ručak za vas.

Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 2 praziluka, 1 jaje, prezle 50 g, 2-3 kašike maslinovog ulja, so, biber, suhi biljni začin

Za preliv: 2 jajeta, 150 ml pavlaka za kuhanje, so

Priprema

Na malo maslinovog ulja propržite mljeveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suhim začinom. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.

Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.

Umutite jaja i pavlaku za kuhanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz sezonsku salatu.

error: Content is protected !!