Neobično, ali ukusno: Recept za supu od konzervirane tunjevine

Sastojci za 4 osobe:

  • 185 g konzervisane tunjevine
  • 150 g riže, 2 kašike brašna
  • 2 kašike vinskog sirćeta, 1 jaje
  • 200 ml kisele pavlake
  • ulje
  • so i mljeveni biber

U šerpi na zagrijanom ulju pržimo brašno. Neprekidno miješajući žicom za mućenje u šerpu dodamo 800 ml vode, tunjevinu i rižu. Posolimo, pobiberimo, promješamo i ostavimo supu da se kuha 15 minuta. U posudu polupamo jaje, dodamo sirće, pavlaku i promješamo žico  za mućenje.

Šerpu sa supom sklonimo sa šporeta. Neprekidno mješajući žicom za mućenje u šerpu dodamo sadržinu iz posude. Supu sipamo u dublju posudu za serviranje i nanesemo sitno isječenu mirođiju.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!