NEOBIČNI I FATALNI SUSRETI: Viktoria i David Beckham – zapisala mu broj na avionsku kartu

Neki su svoje partnere znali iz djetinjstva, neki su se upoznali na fakultetu, treći na poslu, no, ima i ljubavnih priča u Hollywoodu koje su nastajale uistinu neobično. Jednima je bio potreban Google, drugima spot i hemija se rađala

Kad sam je vidio, rekao sam Garyju (Nevilleu): „To je ona, to je djevojka koju ću oženiti“ – kazao je David nakon što je pogledao spot za jednu pjesmu grupe „Spice Girls“, u kojoj je nastupala i njegova sadašnja supruga Victoria.

Njihova priča počela je ovako:

David je igrao odličnu sezonu u „Manchester Unitedu“, imao je djevojku Helen, koja je u to vrijeme bila studentica. Jedne večeri ga je, nakon što je postigao nevjerovatan gol, nazvala i rekla: „Ovdje svi govore o tebi“.
Kažu da si zabio strašan gol“. Nekoliko mjeseci poslije Helen je, nakon godinu i po hodanja, prekinula s Davidom, jer nije mogla izdržati pritisak medija.

„Spice Girls“ su u to doba bile najveći hit na kugli zemaljskoj. „Spajsice“ su radile editorijal za časopis „90 minuta“ u kojem su trebale pozirati u fudbalskoj opremi.

Svaka od članica izabrala je dres svog omiljenog kluba, svaka osim Posh Spice. Nju nije zanimao fudbal.
Na kraju je za svoju opremu izabrala dres „Mancester Uniteda“ s Davidovim prezimenom. Prije nego što je odlučila,ali su joj album s naljepnicama fudbalera, kako bi lakše izabrala.

Poch Spice objasnila je kako je izabrala dres „Mancester Uniteda“ jer joj se svidjela Beckhamova fotografija.
Nakon manje od mjesec, 2. februara 1997. godine, upoznali su se poslije utakmice „Mancester Uniteda“ i „Chelseaja“. Simon Fuller, menadžer „Spice Girls“, prišao je Beckhamu i predstavio mu Victoriju.

Bilo je to kurtoazno upoznavanje i ništa drugo.

Već sljedećeg vikenda David i Victoria su se ponovo sreli. „Mancester United“ je na Old Trafordu igrao domaću utakmicu, a dvije članice „Spice Girls“ bile su gošće kluba za koji je igrao Beckham.

Bile su to ponovo Victoria i Melanie. U poluvremenu su njih dvije izašle na travnjak i objavile rezultate ostalih utakmica.
Poslije utakmice Becks i Posh su se sreli u igračkoj loži. Razgovor je tekao nešto lakše nego prvi put. Victoria je Davidu zapisala svoj broj telefona na avionsku kartu kojom je doputovala u Mancester i to je bio početak jedne romanse.