Neobična metoda za ravan stomak: VEŽI KONAC OKO STRUKA

Zaboravite ubitačne serije trbušnjaka i preskakanje večere, sve što vam treba za ravan i čvrst trbuh je – konopčić. Tako bar tvrdi uspješna britanska fizioterapeutkinja Sammy Margo koja smatra da njen provjereni trik svi mogu lako uklopiti u svoju dnevnu rutinu. O čemu se radi?

Kako je Margo objasnila za Daily Mail, potreban vam je komad tankog konopa dug oko 1 metar. Prije nego ga vežete oko struka uvucite trbuh najviše što možete, a potom ga opustite za oko 50 %, tako da je i dalje ravan i napet. Vezani konopčić djelovat će kao podsjetnik: kad osjetite da vam se urezuje, previše ste opustili mišiće.

– Čim osjetite konopčić, stisnite trbušne mišiće. Nosite ga kad god možete: kad sjedite, hodate ili radite, najbolje tijekom cijeloga dana. Mišići će vam dobiti tonus, a trbuh postati ravan te će vam se ujedno popraviti držanje – objasnila je.

Dodala je da je ovo sjajan trik za sve one koji nemaju vremena za vježbanje ili ga ne vole, dok je za one koji već nešto treniraju dodatna pomoć u postizanju ravnog i čvrstog trbuha.

– Ravan trbuh i dobro držanje mogu vam vizualno skinuti i do pet kilograma – poručila je Sammy Margo, a nedavno istraživanje provedeno na Novom Zelandu, piše Daily Mail, pokazuje da pravilno držanje popravlja raspoloženje, jer određene grupe mišića postavljene u određene položaje utječu na funkciju hormona, a loše držanje može utjecati na pojavu depresije, razdražljivosti i niskog libida.

Slobodnadalmacija.hr