Neobična ispovijest čovjeka koji se nakon srčanog udara probudio u potpuno bijeloj sobi: U čekaonici za Raj sreo sam vladara svih nacija

Sjeo sam na staru, bijelu drvenu stolicu nasuprot dvojici muškaraca koji su sjedili iza stola. Sa njima je bio i neki čovjek koji je izgledao veoma moćno i zastrašujuće. Na ruci je imao neobično veliki prsten ukrašen čudnim natpisima

Na internet stranici NDERF.org naći ćete na mnoštvo stvarnih svjeodčenja ljudi koji su imali iskustvo bliske smrti. Njihove priče nerijetko u detalje opisuju susrete sa anđelima, demonima, i raznim biblijskim ličnostima, pa čak opisuju i razgovore sa Bogom.

Jedan od njih, poznat samo pod korisničkim imenom „Čarli“ , nedavno je izazvao veliku pažnju on-line zajednice tvrdeći da se nakon teškog srčanog udara probudio u potpuno bijeloj sobi gdje ga je čekao Stvoritelj.

 Čuo sam glas svog oca

  • Srce me je izdalo po dolasku u bolnicu i vjerujem da sam tada nakratko i umro. Međutim, ni danas nism siguran kolko dugo sam klinički bio mrtav, dvije sekunde ili dva sata… – piše Čarli.

Kada je stigao u zagrobni život, Čarli tvrdi da se našao u potpuno bijeloj sobi u kojoj je sav namještaj također bio bijel. U sobi je prvo ugledao dva čovjeka u bijelim odijelima.

  • Sjeo sam na staru, bijelu drvenu stolicu nasuprot dvojici muškaraca koji su sjedili iza stola. Iza njih se odjednom pojavio i neki čovjek koji je izgledao veoma moćno i zastrašujuće. Na ruci je imao neobično veliki prsten ukrašen čudnim na natpisima, kojih se baš i ne sjećam. Iz nekog razloga, taj prsten mi se urezao u pamćenje, jer se činio veoma bitnim.

 

  • Stajali su u centru prostorije okupljeni oko stola. Osim muškaraca i namještaja, u sobi se nije nalazio nijedan jedini predmet. U jednom trenutku, muškarac koji je veoma ličio na mog oca, sjeo je na stolicu s desne strane prostorije.

 

  • Kada je progovorio, u glavi sam čuo glas svog oca. Ne sjećam se šta je tačno rekao, ali znam da su on i muškarac sa prstenom o nečemu razgovarali. Ja nisam izgovorio nijednu riječ, i sjećam se da sam ih očarano posmatrao. Kada su završili sa razgovorom, čovjek sa prstenom mi se obratio riječima: „Sve će biti u redu“ – priča Čarli.

Sreo biblijskog kralja?

U tom trenutku, Čarli je povratio svijest, a osvrnuvši se oko sebe shvatio je da se nalazi u bolnici. Nakon što je proveo nekoliko godina analizirajući prsten kojeg je vidio u zagrobnom životu, Čarli vjeruje da je uspio trag pronaći među stranicama Starog zavjeta.

  • U Esterinoj Knjizi koja se opisuje u Biubliji, Kralj Kseres jke koristio veliki pečatni prsten kako bi potpisivao zakone, veoma sličan onome kojeg sam vidio kada sam nakratko umro.
  • Prema Bibliji, kralja Kseresa je poslao Bog kako bi vladao svim nacijama, i koji je izgradio „Kapiju nacija“, veliki spomenik kojem su se klanjali svi koji su dolazili da se naklone Kralju.

Čarli vejruje da je bijeloj čekaonici za Raj sro upravo Kralja Kseresa kojem se morao nakloniti prije nego što bi mu bio dozvoljen ulazak u Božje Kraljevstvo.