Neobična ispovijest autralijske kućanice Dženifer Mils: Pohotni duh Kevin me godinama pokušava zavesti!

 Spavala sam u krevetu kada sam na zglobu ruke osjetila snažan stisak. Isprva sam pomislila da muž želi malo „noćne akcije“, jer me nečija ruka zatim obgrlila oko struka, ali tada sam se sjetila da on uopšte nije kod kuće. Viknula sam Kevinu da nije dobrodošao u moju sobu i da me više ne uznemirava dok spavam. Par trenutaka kasnije vidjela sam kako se vrata sobe polako zatvaraju

 

Iako se za Australiju uglavnom vežu pojmovi poput smrtnosnih paukova i gigantskih krokodila ljudoždera, priča koja nam dolazi sa ovog udaljenog kontinenta tiče se jedne sasvim obične kućanice i – pohotnog duha.

Naime, Dženifer Mils iz Duracka u Australiji tvrdi da je posljednih nekoliko godina bila žrtva napaljenog duha koji ju je spopadao usred noći. Iako je Dženifer udata žena, čini se da je vremenom izgradila poseban odnos sa duhom kojeg sada zove Kevin.

 Noćna akcija

Žena vjeruje da se ovaj duh oduvijek nalazio u ovoj kući te da se vjerovatno radi o duhu nekog prethodnog vlasnika koji ne želi napustiti svoj dom. Dodaje i to da Kevin nikada nije bio nasilan, ali da s vremena na vrijeme zna zalutati u njenu spavaću sobu u potrazi za malo nježnosti.

  • Jedne prilike me izvukao iz kreveta usred noći. Bila sam u dubokom snu kada sam na zglobu ruke osjetila snažan stisak. Isprva sam pomislila da muž želi malo „noćne akcije“, jer me nečija ruka zatim obgrlila oko struka, ali tada sam se sjetila da on nije kod kuće – rekla je Dženifer novinarima NT Newsa.

Gospođa Mils, koja nije željela da se njena fotografija objavljuje, ispričala je kako je osjetila da je nečija ruka zatim izvlači iz kreveta.

  • Čim sam otvorila oči, stisak je popustio, a spavaća soba je bila prazna. Viknula sam Kevinu da nije dobrodošao u moju sobu i da me više ne uznemirava dok spavam. Par trenutaka kasnije vidjela sam kako se vrata sobe polako zatvaraju.
  • Skočila sam iz kreveta i zaključala vrata, iako to zvuči budalasto kada imate posla sa duhom – priznala je Dženifer.

Visoka crna sjena

Gospođa Mils, njen muž Geoff i njihovo dvoje djece s razlogom vjeruju da se u njihovoj kući nalazi nepoželjni gost. Objašnjava da je cijela njena porodica osjetila kako nešto nije u redu kada su se 2008. godine uselili u kuću.

  • Moja sedamnaestogodišnja kćerka se ubrzo počela osjećati veoma neugodno u kući. Govorila je kako se neko nalazi u njenoj sobi iako nikoga nije vidjela. Jedne prilike učinilo joj se da vidi svog brata Aarona (20) kako se usred noći šunja iz kuće kroz zadnja vrata, ali Aaron je zapravo bio skriven iza kompjuterskog stola jer ga je nešto prestravilo. Rekla je kako je vidjela visoku crnu sjenu kako stoji kod vrata – ispričala je Dženifer australijskim novinarima.

Dženifer smatra da je godinama proganja ovaj duh, odnosno poltergeist koji je vezan za njihovu kuću.

  • Vidjela sam kako je neko prošao po našem zadnjem dvorištu iako je bilo zaključano. Skočila sam od straha i potrčala prema vratima da vidim ko se to šunja po našem vrtu, ali tamo više nikoga nije bilo – ispričala je uzbuđena kućanica koja nema namjeru da se iseli iz kuće. Njenoj odluci se vjerujemo, raduje i Kevin.