Neobična čitulja: NE ŽELIM VAS NI NA SAHRANI

Marija Fuentes Fernandez iz Španije je toliko detaljno isplanirala svoju sahranu, da je odlučila da se prije smrti postara da neće biti neželjenih gostiju dok joj kovčeg budu spuštali u zemlju.

Ona je u novinama objavila sama sebi čitulju, a tu je uvrstila i spisak od svega 15 ljudima kojima je dozvoljeno da prisustvuju sahrani, dok je porodici zabranila prilazak.

“S obzirom na to da moja porodica već dugo nije ‘moja’, ovom čituljom naglašavam da je samo dole navedenim ljudima dopušten dolazak na moju sahranu. Svi ostali koje nije bilo briga za mene tokom mog života, želim da nastave da žive daleko od mene, kao i do sada – napisala je žena.

U komentarima na društvenim mrežama, bilo je onih koji su smatrali da je Marijin potezi bio “hrabar” i da je imala pravo da odluči kako želi.

“Ako su je već ostavili samu tokom života, neka sa tim svojim licemjerjem ostanu dalje od pogreba – napisao je jedan korisnik Tvitera.

Pored onih koji su je podržavali, bilo je naravno i onih drugih koji se nisu složili s tom njenom odlukom.

“Iskreno, umrijeti ogorčen je sigurno jedan od najtužnijih načina smrti – napisali su pojedini korisnici društvenih mreža.