Nemojte praviti ove greške kad kupujete sandale

Prave cipele čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima…

Međutim, ako sasvim ne odgovaraju tvom stopalu, i pogotovo ako su na visoku petu, ponekad ih nije lako nositi, posebno na duže vrijeme. Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, vjerovatnoća da ćeš pronaći udoban par za sebe mnogo je veća, stoga pripazi na ovih pet čestih grešaka pri kupovini svojih novih sandala, piše miss7.               1. Kupuješ sandale ujutru

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od cjelodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da te neće žuljati ni u noćnom provodu.

2. Ne obraćaš pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost, jer se prilagođava obliku stopala za vrijeme kretanja i po toploti i vlažnosti. Cipele od jeftine vještačke kože se ne predaju i prilagođavaju tako lako pa često pritiskaju i neudobne su. Ako baš neko ne želi cipele od prave kože, treba da pazi na to da su cipele napravljene od kvalitetnije vještačke kože ili tkanine.

3. Ne skačeš u cipelama u radnji

Možda zvuči glupo, ali zaista je korisno pri isprobavanju sandala malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš vidjeti da li spadaju sa stopala ili te ipak stežu.

4. Ne obuješ i skineš/ sandale barem pet puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek više puta ponovljenim navlačenjem obuće pokazaće se mjesta koja će kasnije žuljati.

5. Ne pitaš prodavačicu za savjet

Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije „dobar“ ili nije. To ti može biti od pomoći, pa se nemoj ustručavati da pitaš.