Nekada debeljuca od 100 kilograma, a danas misica i traženi model (Foto)

Joanna Joseph sa samo 13 godina imala je 101 kilogram, zbog čega su je nemilosrdno maltretirali u školi. Sad, s 21 godinom, priznala je da bi za svaki obrok jela do pet tanjira riže.

Kako su se na njen račun šalili čak i učitelji pala je u depresiju i jela još više. “Imala sam 60 kilograma kad mi je bilo 7 godina i bila sam najdeblje dijete u predškoli. Učitelji su mi se rugali, kao i prijatelji”, rekla je.

“Pala sam u depresiju zbog toga i nisam imala prijatelja s kojima bi razgovarala. Imala sam samo svoj dnevnik i muziku da ostanem normalna”, dodala je.

U to vrijeme slušala je Linkin Park i Justina Biebera, no kad je navršila 16. godina, odlučila je da je vrijeme za promjene. Svoje nezdrave navike u jedenju zamijenila je voćem i povrćem.

Umjesto da ide u teretanu, svake noći dva sata je trčala po poljima koja joj okružuju dom. Uz takav režim uspjela je doći do 50 kilograma. No i dalje bila je na meti. “Čak i kad sam izgubila toliko težine, svi su mi govorili da uzimam droge, da sam ovisnica i tako dalje”, govori.

“Maltretirali su me svaki dan, čak i vlastiti prijatelji jer sam bila pretila i vjerovatno izgledala ružno u njihovim očima. Moji vlastiti rođaci napravili su mi život užasnim. Prolazila sam kroz pakao između 12. i 16. godine sve dok nisam stvari odlučila uzeti u svoje ruke jer sam shvatila da ako ne nešto ne napravim, da će biti isto zavijek”, kaže.


“Morala sam puno žrtvovati u životu da bih došla gdje sam sad. Bio je to teško odrađeni posao, bez teretane i ikakvih preparata, s dobrom prehranom. I tu sam danas”, govori cura koja je postala traženi model te osvojila drugo mjesto na natjecanju Miss India Worldwide ove godine, a prije dvije godine okrunjena je titulom Miss Selangor Earth.

Njezina transformacija ljudima je nevjerovatna pa neki ne mogu vjerovati da je na fotografijama ista osoba. “Ako mogu ja, recite mi razlog zašto ne biste mogli i vi? Sve je u mindsetu. Vaši ciljevi. Posvetite se njima. Dokažite svima oko sebe da ste više od onoga što oni o vama impliciraju”, zaključila je.