Nejra S. (34) iz Sarajeva nije ni slutila dokle može ići ljudska zloba: ZBOG MAGIJE U ROĐENDANSKOM PRSTENU OSTALA BEZ VJERENIKA

 Djevojko draga, skini taj prsten s ruke….! U roku od 24 sata sve će krenuti na bolje – kazao joj je Ado Sarajlija i sledio je. Inače, prsten je bio rođendanski poklon njene prijateljice Azre. Dobila ga je u aprilu 2018. godine, nepun mjesec nakon vjeridbe.

Bio je početak proljeća a Nejra, mlada ekonomistica iz Sarajeva je svuda oko sebe cvjetala od sreće. Osjećala je žar ljubavi prema voljenom čovjeku, s kojim se 21. marta 2018. godine vjerila. Nitko je tada nije mogao uvjeriti da se pored plamena može ugrijati, ali i opeći. Ona je, kaže, živi svjedok da je gorjela u plamenu ljubavi, ali se i opekla.

Za besane noći, sumorne dane, za dočekivanje zora u suzama, za mjesece u kojima je željela da nestane sa ovog svijeta, za svoju razdražljivost, noćne more, mučnine krivila je zlu sudbinu. Ni u snu nije mogla zamisliti da je njena nesreća djelo ljudske zlobe. Zapravo, djelo njene najbolje prijateljice…

 Kao sestre

–              Bila sam naivna da bih to odmah mogla prepoznati. Ni u snu nisam mogla zamisliti da mi najbolja prijateljica, s kojom sam dijelila dobro i zlo još iz srednjoškolskih dana, napravi pakao od života. Smetala joj je moja sreća…

Nejra S. Je sve u životu ostvarivala planski. U redovnom roku je završila fakultet, roditeljima donijela diplomu ekonomiste. Na emotivnom planu je bila ispunjena, kako kaže, „do neba“. Na prvoj godini studija upoznala je Asmira, ljubav svog života. Pet godina se zabavljali, postali kao „nokat i meso“, vjerili se i za jesen te 2018. godine planirali svadbeno veselje. Znalo se da će kuma biti Nejrina najbolja prijateljica Azra.

–              Nakon vjeridbe, taj mart, april, maj i juni su mi bili vrijeme pakla. Asmir se odjednom počeo udaljavati, sve smo se rjeđe viđali, naši susreti su bili sve hladniji. Osjećala sam da je blizu kraj, da Asmir odlazi. Nekoliko mjeseci sam se borila s vlastitim željama, a kako on ničim nije pokazao da me i dalje želi, počela sam padati u depresiju.

Osjećala se, kaže, kao šutnuta izbušena lopta. Asmir se jednostavno povukao rekavši joj da je umoran od svega, da ga ubija njena hladnoća.

–              Čuj moja hladnoća! A ja gorjela od ljubavi prema njemu…Nakon rastanka moj život nije imao smisla. Bilo je trenutaka kada sam željela da me nema na ovom svijetu.

 Talisman ljubavi

Svo vrijeme uz nju je bila Azra; tješila je, bila joj sestrinska podrška… Nejra ni u snu nije mogla zamisliti da je to Azrina gluma, da ona zapravo živi život pod maskom, te da je tu samo da bi pratila Nejrino ponašanje, a istovremeno je ostvarivala svoj naum da padne u Asmirov zagrljaj.

Lampicu za uzbunu upalit će joj bijeli mag Ado Sarajlija. Kod njega je otišla na nagovor svoje majke koja nije mogla više gledati da joj kćerka propada, a uz to je sumnjala da „nisu čista posla“ kod raskida vjeridbe između Nejre i Asmira.

–              Djevojko draga, skini taj prsten s ruke….! U roku od 24 sata sve će krenuti na bolje – kazao joj je Ado Sarajlija i sledio je.

Prsten je rođendanski poklon njene prijateljice Azre. Dobila ga je u aprilu 2018. godine, nepun mjesec nakon vjeridbe.

–              Preko tog prstena vama je „zaleđena“ ljubavna sreća. „Zaledila“ je ženska osoba prema kojoj vi osjećate sestrinsku ljubav. Ona je starija od vas nekoliko godina, nema sreće u ljubavi… Zasmetalo joj je to što ste vi sretni, a plašila se i da će vas izgubiti kao prijateljicu. Zato je posegnula za magijom – objašnjavao je Ado Sarajlija.

Sve je Nejri tog trenutka bilo jasno. Shvatila je da je bila lakovjerna, te da je svojom nepromišljenošću sama od Azre „naručila“ kao na tacni svoju nesreću.

Nakon tih bolnih spoznaja pristupilo se tretmanima čišćenja i uklanjanja crne magije. Nejra je odmah skinula prsten, postupila onako kako joj je Ado rekao, da ga odnese mutna voda.

–              Već slijedeći dan sam osjetila neko olakšanje. Kao da je spao ogroman teret s mene. Prvi put te večeri sam spavala kao beba, počeo se vraćati mir u duši…

Ona tvrdi da je za povratak mira i optimizma najzaslužniji Ado Sarajlija. Na prvom tretmanu joj je rekao da će „pasti pomirenje“ između nje i Asmira, te da će se zaisrati svadbeno kolo, a onda će osjetiti majčinsku ljubav.

–              Odradili smo pet tretmana, čak sam donosila jednu Asmirovu. A od Adinog talismana za ljubav, kojeg je uradio za mene, nisam se odvajala. Nepuna dva mjeseca nakon toga javio mi se Asmir, pozvao me na kafu, ja prihvatila iz prve. I – palo je pomirenje, nakon toga planula nova ljubav. Za novu godinu smo se vjenčali, čekamo bebu…. – kazala nam je na kraju Nejra S.

 

Komentari

komentara