Nedjeljni ručak za pamćenje: LAZANJE SA PEČURKAMA

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo sa tjesteninom, kremastim sosom i dodatkom po želji, a ako ne želite da stavite meso, probajte ovaj recept sa ukusnim pečurkama! Tjestenina, pečurke bogate, zemljane arome, sir koji se topi… Sjajan vikend ručak koji je pritom brzo gotov!

Sastojci: 400 grama kora za lazanju, 300 grama pečuraka, 3 čehna bijelog luka, 3 kašike brašna, 3 kašike maslaca, 400 mililitara mlijeka, so, biber, tvrdi sir

Priprema:

Tjesteninu obarite u posoljenoj vodi, rernu zagrijte na 200 stepeni. Pečurke i bijeli luk brzo propržite, izvadite iz posude pa u njoj rastopite maslac. Dodajte brašno i miješajte dvije minute, potom nalijte mlijekom i miješajte dok ne dobijete gusti sos. Redajte u posudu za pečenje malo sosa, pa kore, pa pečurke i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pospite narendanim sirom i zapecite u rerni.

error: Content is protected !!