NEBO IM DONIJELO USPJEH ALI I PROPAST: Teniske zvijezde su nesretne, razvedene, osiromašene…

Onima koji žele životne promjene na sebi ili promjene svojih životnih navika, savjetujemo neka pročitaju životne priče i biografije Bjorna Borga, Borisa Bekera, Ive Majoli, Lepe Brene i Bobe Živojinovića, Majkla Tajsona, Gorana Ivaniševića, Stanislava Vavrinke, Svjetlane Cece Kitić… i moći će naučiti mnogo i o svom vlastitom životu.

Piše: Astrolog Almir Đuhera /Astrosunce/

Piše: Astrolog Almir Đuhera /Astrosunce/

Da li promjenjivi i dvojni horoskopski znakovi kao što su Blizanci, Djevica, Strijelac i Riba, sami po svojoj prirodi mogu nositi sklonost ka bračnim brodolomima i traženju sjajnih poslovnih prilika? Ne želeći ulaziti u dublju analizu uzimajući, na primjer, da i, loše postavljena Venera u Ovnu može tražiti stalne dokaze ljubavi, pa tako, već na početku veze praviti ljubavne probleme ili čak u ranoj mladosti donijeti ljubavne izazove ili recimo loše aspektovan Mars ili Venera prema Jupiteru koji u određenim astrološkim situacijama mogu poželjeti više partnera, pa čak i Vodolija čiji vladar simbolizuje razvod, kao i znak Raka koji zbog same promjenjive osjećajne forme Mjeseca zna dati udjela u raspadu bračne sloge – potencirat ćemo kroz ovaj tekst duhovni rad na sebi koji bi „uštedio“ mnogima loše osjećaje, loše poslovne odluke, pa i olakšao bolne trenutke.

Zanimljivo je koliko zaboravljamo našu vlastitu osnovnu prirodu i ne pokušavajući da je osvjetlimo, zavirimo u sebe i svoje skute, i time izbjegnemo gomilu problema na vlastitom životnom putu kojim hodimo. Obično svoj život poznate ličnosti stave u ruke drugih osoba… i na kraju dobiju to što dobiju  – „deranje do gole kože.“ A znate i sami, inače, gdje god da je veliki novac u pitanju javljaju se raznorazni žohari koji taj novac preusmjere na svoje račune.

Oni koji žele životne promjene na sebi ili promjene svojih životnih navika, savjetujemo, neka pročitaju životne priče i biografije Bjorna Borga,  Borisa Beckera, Ive Majoli, Lepe Brene i Bobe Živojnovića, Majkla Tajsona, Gorana Ivaniševića, Stanislava Vavrinke, Svjetlane Cece Kitić… i moći će naučiti mnogo i o svom vlastitom životu.

Kroz astroanalizu ćemo pokušati doći do odgovora na pitanje: da li su višestruki bračni neuspjesi glavni uzrok bankrota poznatih zvijezda ili je situacija obrnuta, bankrot dozove bračni krah. Ili možda, zvijezde diriguju i jednu i drugu propast? Pogledajmo malo pobliže te dvojne i promjenjive znakove – Blizance, Djevice, Strijelčeve i Ribe.

Blizanci i flertovanje

Osobe u rođene u znaku Blizanaca ne drži jedno mjesto. Rođeni za zabavu, smijeh i raznovrsnu komunikaciju sa drugima. Pomalo flertovski nastrojeni iz znatiželje, sitni lopovi na svoj način, lagano prevrtljivi, cinični, dvolični, svadljivi, sebični, previše skloni kritici i nervozni… Stalna potreba za promjenom ih navodi da se okreću kako vjetar puše, plivajući kroz nepostojanost koja vodi ih čak i u vode laži… – Da li ih te osobine vode ka raskidu bračnih odnosa, pa i bankrotu? Blizanci su, inače, dvojni znak, koji u astrološkom smislu, upućuje na mogućnost više brakova ako se nađe u kući braka.

Djevica i traženje savršenstva u svemu
Pasivnošću, pedanterijom, hladnoćom, teškom naravju, čangrizavošću, kriticizmom, traženjem savršenstva u svemu, stidljivošću, podređenošću, prevelikom bojaznošću, zaokupljenost radom, guranjem nosa u sve stvari, izražavanjem posesivnosti… itd. Da li Djevica takvim svojim vlastitim ponašanjem može prouzročiti raspad bračne zajednice? Ili joj je jednostavno lakše problem tražiti u nekom drugom kao krivcem za neuspjehe koje je snađu? Djevica je realistična i perfekcionista koji matematičko preciznim duhom oslikava životne staze, no obično ne vidi, zbog svojih skučenijih praktičnijih vidika. da i sama vlastitim ponašanjem doprinosi raspadu bračnih voda.

Strijelac i zabranjeno voće
Zanimljiva je Strijelčevska borba između mirnog porodičnog života, i puke potrebe za životnim avanturama, između ostalog i na ljubavnom planu. Strijelac je aktivan muški znak promjenjive kvalitete. I kad tome dodate još vatreni element koji u njemu žari, onda  možete naslutiti koliko vatrene emocije mogu zaokupljati osobe rođene u znaku Strijelca. Da li njihovo pretjerivanje u mnogim stvarima može izazvati negativne reakcije partnera? Da li njihovo zagorčavanje života ukućanima ako im „stanu na žulj“ doprinosi bračnoj nevjeri partnera i udaljavanju? Da li mu sportska narav, ponekad, da bespotrebnu žar borbenosti koja donese povrede jedne ili druge strane i time uzrokuje ratne bračne svađe ?… Razmislite…

Ribe i idealiziranje ljubavi
Ribe su rođene za ljubav, ako ih uspijete uhvatiti u ljubavnu mrežu! – Dakle pazite da ih ne izgubite jer svojim ponašanjem one lako mogu da vam se izmigolje iz ruku. Problem ili ne? Pitanje preidealiziranja partnerskih osobina koje ih u ljubavnom smislu vodi ka obmanama od strane drugih, kao i u krilo vlastite samoobmane kojom su vole da zaplove, jer smatraju da su svi partneri idealni, a što najčešće ne bude istina, i onda potonu u duboke tamne vode depresije, očaja, bola, alkohola, droge, ili ih ponesu talasi neostvarivih platonskih ljubavi. Da li ih te osobine često učine ljubavnim gubitnicima? Šta Vi mislite ?

Bjorn Borg – 06.06. 1956. Stockholm, Švedska

Kako je uspio bankrotirati čovjek koji je za veoma kratko razdoblje zaradio oko desetak miliona dolara… Ko je ta osoba? Vjerovali ili ne, jedna od napoznatijih osoba rođenih u znaku Blizanaca, Bjorn Borg, švedski teniser rođen je 6. juna 1956. godine u Švedskoj. Osvajač 11 Gram Slam turnira,  koji je u svojoj karijeri osvojio čak 62 teniska turnira, nažalost na ljubavnom planu imao je mnogo više neuspjeha i ljubavnih poraza. Prvi brak s Marianom Simionescu koji je trajao od 1980. do 1984. godine; drugo vjenčanje s Loredanom Berte 1989.  i treći s Patricijom Ostfeldt s kojom se vjenčao 2002. godine, sa kojom i danas živi.

1982/1983. godine Bjorn ostavlja tenis doživjevši krizu energije i živaca (Merkur) ne mogavši više podnijeti svakodnevni višesatni trening, konstantne nastupe i psihičku napetost (Merkur). Sa 26 godina ostavlja tenis, no da li je Pluton (prekid, najdublja unutrašnja psiha…) iz Lava (dramatično…) koji se u njegovoj natalnoj karti nalazi na 26 stepenu potrudio da ga baci ka dramatičnom prekidu karijere?
Egzaltirana Venera (Ljubav, partnerstvo) iz Raka (Osjećaji…) upućuje da se nije najbolje snalazio u bračnim vodama jer je volio da dobija ali i konstantno očekivao  od strane partnera „more emocija“ koje su najčešće pucale kao balon od sapunice… Na način da u jednom momentu imao je osjećaj da živi u blještavom sjaju ljubavi, da bi već u drugom momentu nagli ciklon (Uran) balon od snova (Rak) rasparčao na komadiće… Pri tome, znajući da mu je um (Merkur), na početnim stepenima, vješto balansirao između mirnog i tradicionalnog obiteljskog života čemu je težila njegova narav (Mjesec) i površnog intelektualnog ljubavničkog života kojim se vodio ponekad njegov Um (Merkur).
Da li mu je baš taj nepredvidljiv Uran (Razvodi, eksplozivnost, nezavisnost, brzina, samostalnost…) koji je sklon bračnim razmiricama i kidanjima odnosa, uz svoju želju za samostalnošću i neobičnim ponašanjem u krugu porodice (Rak) na krajnjim stepenima iz Raka (obitelj, dom…) pravio porodične probleme, donosio tugu i suze. Možemo se složiti da jeste. No imajmo u vidu da se i na poslovnom planu u određenom životnom periodu nije najbolje snalazio, pa bismo mogli zapaziti da dobrim dijelom, taj isti Uran (Iznenada, neobično, originalno…) mogao mu je u privatnom poslu (Rak) praviti nenadane probleme.
Zanimljivost ! – Osvojiti Wimbldon više puta, mislite da je lako, i da li je to samo spontanost koja mu se desila ili je nešto drugo… – Da li je slučajnost što je u periodu od 23. 6.- 06. 07. 1980. godine nastupao na Wimbldonu, London (Blizanci) u Engleskoj. Osvojio je taj turnir u žestokom meču od 3h i 54 minute, sa opasnim Džo McEnroeom. Zanimljivo je baš to da se turnir održavao u gradu (London) koji je pod vladarstvom znaka Blizanaca i u godišnjem vremenskom periodu kada je snaga osoba u Blizancima prilično jaka, i na kraju na tom turniru igrao je s ljubavlju, jer volio je period u kom se taj turnir igrao!
Astrološka zanimljivost – Novac! Da li mu je konjukcija Jupitera (novac, veliki, sreća, širenje…) i Plutona (ekstremno…) u Lavu donijela ekstremnu zaradu, no koja je pogrešnim potezima i ekstremno (Pluton, na krajnjim stepenima) otišla ? Razmislite…
goran ivanišević

Goran Ivanišević –13. 09. 1971. Split, Hrvatska

Poznata detaljna priprema Djevice, pomagala mu je da se dobro pripremi za protivnika, inače ljevoruki teniser rođen u dvojnom znaku Djevice, sklon je maštovitim i veoma brzim pokretima ruku tako da njegova brzina za njegovu visinu od 193 cm za mnoge je mogla biti neobična, no ako sa astrološke strane pogledamo uvidjet ćemo da je Mars (sportaš, udarac, akcija…) u neobičnom, originalnom pa i genijalnom znaku Vodolije (brzo, genijalno, nemoguće…) dopuštao mu je jako brze pokrete ruku. Tako da je snažne, i skoro pa nemoguće, poteze izvodio na na teniskim terenima širom zemaljske kugle. Ljevoruki teniski bombarder, poznat je po osobini da u toku jedne sezone postigne jako mnogo AS poena,tako da je svjetski rekorder po tom pitanju.

Ono što je zanimljivo, jeste, da mu je sreća dolazila iz dodira sa stranim kulturama, na egzotičnim putovanjima, a ujedno na tim putešestvijama i dešavalo se ostvarenje njegovih dječačkih snova iz čarobnog svijeta mašte. Kao i da je sreću tražio često i u nepraktičnim stvarima. Na ljubavnom planu, Venera u dvojnom znaku Djevice, vodila ga je ka ljepoti na praktičan i previše uzemljen način, pri tome uz burne reakcije i nagao temperament u vezama. U periodu od 12. 11. 2018.- 01. 12. 2019. godine, vjerovatno će opet izaći u žižu javnosti opet po nekoj životnoj avanturi.
Zanimljivost ! Egzaktne konjukcije, za koje mnogi učenjaci kažu kada su dvije planete na istom mjestu u karti natusa, da za njega to u određenoj mjeri je veliki problem ! – Stoga, dva pitanja za sve nas koji izučavamo astrološke vode, da li mu je odnos konjukcije Jupitera i Neptuna iz Strijelca u blizini Fiksne zvijezde Isidis donijela i pretjeranu nervozu i agresivnost, iskazujući je kroz lomljenje reketa a koju smo imali priliku često gledati na tv-u (Neptun)? Može li ova zanimljiva njegova izjava biti slika njegove ličnosti, u kojoj kaže: „Moj problem je što moram igrati protiv petorice protivnika: Suca, publike, terena, sakupljača loptica i mene.“

Astrološka zanimljivost – Potentne oblasti ! Nabrojat ćemo nekoliko gradova, regija i država u kojima je nastupao i dolazio do samog Finala: Stutgart, Zagreb, Budimpešta, Split, Istra, Dalmacija, Indijana, Rumunija, bivša Jugoslavija, Mađarska, Australija…

Zašto su mu baš te oblasti išle mu na ruku ? I donijele brojna finala ? Ili evo jedno lakše pitanje, zašto je ostvarivao dobar  plasman na Wimbldonu u Londonu (Blizanac), U Beču Austrija (Vaga) i Rusiji (Vodolija)? Možete li pretpostaviti odgovore na ova pitanja? Vrijedi se malo potruditi i pronaći odgovore koji i vama mogu biti dobar uput ! – Dakle, potrudite se, i pronađite astrološki najmanji zajednički imenitelj za sve ove gradove, regije i države, kao i astrološku konfiguraciju koja bi mogla biti odgovor na drugo pitanje?
bekerBoris Becker – 22.12 1967.  Leimen, Njemačka

Sunce u Jarcu na nultom stepenu koje hvata dah Striječevskih mirisa, uz naglašene planete promjenjivih i dvojnih znakova u natalu. Četiri planete Jupiter, Mjesec, Pluton i Uran u pasivnom, promjenjivom, ženskom znaku Djevice. Mars u znaku Vodolije koji sam po sebi nosi predispozicije za razvod zbog buntovniškog karaktera njegovih akcija, jer traži slobodu u odlučivanju. Venera iz Škorpije koja žudi za ultratajnim vezama a koja nije baš u dobrom odnosu sa Marsom iz Vodolije. Znak Škorpije inače vlada osmom kućom koja simbolizuje razvode i alimentacije, kao i novac drugih ljudi, tako da Venera iz Škorpije upravo kao da želi malo da bude posesivna, da uživa u seksu, ali i da razara svojim buntovnim ponašanjem proisteklim iz dodira sa Marsom u Vodoliji svoje ljubavne ili seksualne veze. Još tome dodajmo da Merkur iz Strijelca u mislima žudi za avanturom sa osobama druge vjere ili iz inozemstva, onda uopšte nije čudo što je imao probleme vezane za pogrešne ljubavne odabire.

boba zivojinovicSlobodan Boba Živojinović – 23.07.1963. Beograd, Srbija

Sunce na 29* stupnju Raka sa stelijumom planeta u Djevici i to: Uranom, Mjesecom, Plutonon i Marsom! Njegove ljubavne avanture koje su često spominjane u naslovnicama novina budila je Venera u Raku u ne baš najboljem odnosu sa Jupiterom iz Ovna koji je iznova tražio sreću. Stelijum planeta u Djevici zasigurno mu je davalo hladne emocije, detaljno isplaniranu akciju, nepredvidljiv rezultat u poslu kojim se bavio ali i promjenjive osjećaje koje je teško bilo mu kontrolisati.

Džon Patrick McNro – 16. 2. 1959. Wissbaden, Njemačka
Najnezgodniji, najbuntovniji (Vodolija) ali i najsimpatičniji američki ljevoruki teniser. Sunce na krajnjim stepenima Vodolije hvata i dašak ribljih osobina, pa je stoga njegovo, inače, zeznuto ponašanje mnogima bilo nejasno. Sam buntovni karakter njegovog vodolijskog Sunca vodilo ga je u stalne sukobe sa sudijama i ljudima iz vrha tadašnjeg tenisa.

Biti originalan ali i otvoren njemu je bilo in, jer Merkur iz Vodolije davao mu je taj stav neobuzdane intelektualne komunikacije ali i žestoke reakcije na istupe pojedinih osoba iz miljea sa kojim je dolazio u dodir. Stoga, nije čudo da da je imao bračne probleme i tako uspio se  razvesti, pa ponovo oženiti, jer mu Vodolijsko (Slobodno, nezavisno, nesputano… ) Sunce (Samoizražajnost…) i sama otvorena, neobična komunikacija ( Merkur u Vodoliji ) nisu davali mira. Zanimljivo, mnogo planeta i to baš u promjenjivim i dvojnim znacima, da li su zato i Mars i Mjesec su u Blizancima, Jupiter u Strijelcu, Pluton u Djevici, Sunce i Merkur u Vodoliji, davali ton bračnim problemima, i njegovim mladalačkim ciklonskim hirovima kao i stavovima koji su nosili sve pred sobom, pa i one koje voli.

Wawrinka, Majoli, Agasi, Živojinović…
 Ni njima nije sve išlo od ruke
Veza koja je zasigurno tresla jugoslovensku javnost osamdesetih je veza Brene i Bobe. On je bio perspektivan teniser oženjen lijepom Zoricom, a ona jugoslovenska diva folk muzike. Dovoljno je bilo da se susretnu i ljubav se rodila. Živojinović sa Zoricom ima sina Filipa, ali ga ništa nije spriječilo da otpočne prvo tajnu, a onda i javnu vezu sa Brenom. A onda su i mediji počeli da pišu o njima. Boba se razveo i krajem 1991. je oženio svoju sadašnju suprugu Brenu, sa kojom ima još dva sina.  H

Hrvatska tenisačica Iva Majoli rođena je u Zagrebu, 12. avgusta 1977. godine. Sa samo 16 godina probila se u četvrto kolo French Opena, odnosno Roland Garrosa gdje je izgubila od tada nepobjedive Steffi Graf. Udala se 2006. a razvela zvanično 2012. Razvod najtrofejnije hrvatske tenisačice bio je drama koje se ne bi postidjeli ni scenaristi najgledanijih sapunica. Financijski slom, blokirani računi i nekretnine, propali poslovi i svađe na javnom mjestu mjesecima su bili svakodnevica Ive Majoli.

Andre Agasi je u svojoj impresivnoj teniskoj karijeri osvojio sve što se u tenisu može osvojiti. Privatno mu nije išlo tako dobro kao na poslovnom planu. Bezbroj veza, neuspješan brak za glumicom Brooke Shields. Trenutno je u braku sa Steffi Graf, njemačkom teniskom legendom, s kojom ima dvoje djece.
Sjajni švicarski teniser Stanislas Wawrinka, trenutno deveti igrač svijeta i prošlogodišnji pobjednik Australian Opena, zatražio je razvod od svoje 40-godišnje supruge Ilham Vuilloud. Njih dvoje navodno žive odvojeno već oko šest mjeseci. Prema izjavama sada već bivše gospođe Wawrinka, razvod je bio sve samo ne miran i civiliziran.

(aura.ba/arhiva Magazina Aura)