Ne stavljajte sat na ovo mjesto u kući: DONOSI NESREĆU!

Prema feng šui stručnjacima pozicija sata u domu je važna za energetsku ravnotežu, a može uticati i na sreću i prosperitet.
Sat je u feng šuiju simbol vremena koje prolazi i teče, a sa njim teče i energija. Smatra se kao koristan alat koji vas može pratiti na dobrom putu, pomoći vam u organizaciji, planiranju i ostavrenju željenog. Evo koja feng šui pravila za postavljanje sata donose dobru energiju, a šta treba izbjegavati:

1. Glavno pravilo je da u jednoj prostoriji nemate više od jednog sata, jer to može donijeti napetu energiju.

2. U kući je važno da imate jedan glavni sat, obično je to onaj koji je najveći ili sat koji za vas ima posebnu vrijednost (na primjer naslijeđen sat od članova porodice). Preporučuje se da ga istaknete u glavnoj sobi, jer je ona centar vašeg doma.

3. Velike satove držite u velikoj sobi, a nikako u malom prostoru jer se tako odbija pozitivna či energija.

4. Najbolji oblik sata je okrugli – simbolizuje slobodno kruženje energije.

5. U sjeverozapadnom dijelu doma postavite sat u metalnoj, srebrnoj, zlatnoj ili bijeloj boli.

6. U južnom sektoru doma postavite sat u vatrenim bojama poput crvene, ljubičaste ili ružičaste. Sat može biti i pravouganog oblika, ali izbjegavajte oblik trougla.

7. Istočni ili jugoistočni sektor čine povoljne lokacije za vaš sat. Možete koristiti sat u zelenoj ili žutosmeđoj boji. Drvo je idealan element za vaš sat, a idealni oblik za ovaj prostor je pravougaonik.

Feng šui greške u postavljanju sata koje privlače negativnu energiju:

1. Izbjegavajte sjeverni i zapadni sektor. Oba sektora u klasičnom feng šuiju smatraju neiskrenim i slabim.

2. Sjeveroistok upravlja obrazovanjem, a sat u ovom sektoru može simbolizovati ponestajanje vremena za učenje ili ograničeno vrijeme za napredovanje. Najbolje je izbjegavati postavljanje sata u ovom polju.

3. Ne stavljajte satove ispod ili iznad nivoa očiju – izaziva neravnotežu či energije.

4. Nikada ne bi trebalo da kačite ili postavljate sat na vrata ili prozor, jer budi osjećaj da se vrijeme prebrzo kreće i donosi zaostatke i kašnjenja u obavljanju zadataka i ciljeva.

5. Izbjegavajte postavljanje sata u trpezariji – simbolizuje ograničeno obilje i blokadu finansija

6. Ne postavljajte sat nasuprot ulaznim vratima – Staklo na površini sata često reflektuje i služiće kao ogledalo, odbijajući chi energiju koja uđe u vašu kuću.

7. Ne postavljajte sat iznad kreveta u spavaćoj sobi – donosi osjećaj užurbanosti, napete energije i lošeg sna.

8. Ne čuvajte u domu pokvarene satove na kojima je vrijeme stalo – privlače ustajalu energiju, onemogućavaju energiji da slobodno teče kroz životni prostor.

error: Content is protected !!