Ne škodi, ali puno pomaže: ZAŠTO SVAKE VEČERI BANJATI NOGE U LAVORU TOPLE VODE?

Ovo je narodna receptura, koja se prenosi s koljena na koljeno, a vezana je za “ženske tegobe” (nepravilne i bolne mjesečnice, jajnici…)

Ona se sastoji u tome da se tokom tri mjeseca, svako veče noge stavljaju u lavor tople vode. Čak i orjentalna medicina vjeruje da tople kupke za noge, rješavaju većinu ženskih problema, uključujući i probleme sa neplodnošću.

Ljekari tradicionalne orijentalne medicine vjeruju da kupke za stopala i Ahilove tetive zagrijavaju i opuštaju cijelo tijelo i pomažu pri izlječenju ženskih tegoba. One pomažu u borbi protiv neplodnosti, se*sualne disfunkcije, problema sa menopauzom, nepravilnih ciklusa i bolnih menstruacija.

Takođe, topla voda povećava cirkulaciju krvi u tijelu, donosi korist venama, normalizuje krvni pritisak, smanjuje nivo glukoze u krvi, jača imunološki sistem. Topla voda i zagrijavanje stopala poboljšava se*sualni život kako žena, tako i mušaraca.

Kako pravilno zagrijavati noge?

Uzmite posudu dovoljno veliku da voda prekriva članke u noga. Napunite je sa vodom 38 do 42 stepena Celzijusa. Dolivajte vrelu vodu, tako vam tokom pola sata, koliko zagrijavate noge, voda uvijek bude topla.

Noge zagrijavajte 30 minuta prije spavanja i tako 3 mjeseca zaredom, svako veče.

U kupku možete dodati đumbir i to će ojačati vaš imunitet.
Ako u vodu dodate kašiku soli i kašiku sode bikarbone – očistićete tijelo od toksina i normalizovati šećer u krvi.

Ako noge potopite u čaj od mješavine kantariona, kamilice, kalendule, nane i matičnjaka – riješićete većinu zdravstvenih tegoba.

Mene je ova terapija spasla, a na vama je da pokušate, ne može da vam škodi.

 

error: Content is protected !!