NE RISKIRAJTE: GENIJALAN TRIK OTKRIVA PRISTAJE LI VAM KRATKA KOSA!

Umjesto da riskirate s drastičnom promjenom frizure posegnite za olovkom i ravnalom! Da, dobro ste pročitali…

Jedno od najtežih beauty pitanja s kojima se svaka žena susretne nekoliko puta u životu (ako ne i godišnje) je – ošišati se ili ne? Drastično promijeniti frizuru ili ne?

Priznajte, odmah ste se naježile od same pomisli na moguće promijene u svom životu (a da ne podrazumijevaju dobitak na lutriji). Ne brinite, i sve druge žene prolaze kroz iste traume. Iako će vam pobornici kratke kose kao argument “za” ponuditi objašnjenje kako će kosa ionako opet narasti, to vam neće apsolutno ništa značiti ako nakon sudbonosnog reza shvatite da vam kratka kosa stvarno ni najmanje ne pristaje. No, postoji poprilično jednostavan test koji vam u manje od jedne minute može otkriti pristaju li vam kratke frizure ili je pametnije da se i dalje držite oni provjerenih…

Naime, riječ je o pravilu od 5,75 centimetara koju je otkrio poznati frizer Giles Robinson.

– Tajna je u kutevima lica, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa – uvjeren je.

Za ovo mjerenje su vam potrebni samo olovka i ravnalo. Olovku postavite vodoravno ispod brade, a ravnalo postavite okomito na olovku, uz samo uho. Ako je udaljenost između vašeg uha i brade veća od 5,75 cm, to znači da bi bilo bolje da i dalje ostanete vjerni svojoj dugoj kosi, a ako je manja nećete pogriješiti ako se odvažite drastično je skratiti.

(budiin)