Ne morate ići kod kozmetičara, mitesere uklanja i običan limun!

Crne tačkice koje licu ne dozvoljavaju da zasija punim sjajem, miteseri, dosadna su i neizbježna pojava kod svih. Najčešće se nalaze na području čela, nosa i brade, a potpuno možete da ih uklonite samo redovnim odlascima kod kozmetičara. Međutim, privremeno možete i sami da ih uklonite, koristeći prirodna sredstva.

Limunov sok sužava pore i smanjuje masnoću kože, dezinfikuje je i uklanja mrtve ćelije. Nanesite svježe iscijeđen sok od limuna, pomiješan s malo vode, na lice i ostavite ga da djeluje preko noći. Ujutro isperite mlakom vodom. Ako osjetite produženo peckanje, odmah isperite lice. Pritom, nikada nemojte odmah nakon tretmana lica limunom da se izlažete direktnoj sunčevoj svjetlosti, jer ova voćka čini kožu fotosenzitivnom, pa može da dođe do depigmentacije.

Drugi vid borbe protiv mitesera je maska od crnog bibera i urade (dobija se dugotrajnim kuhanjem surutke). Pomiješajte po kašičicu oba sastojka i smjesu nanesite na područje pod miteserima. Nakon nekoliko minuta, kada se maska osuši, isperite lice toplom vodom. Krastavac je vrlo koristan u smanjenju upale kože i kod uklanjanja mitesera i akni. Oljuštite nekoliko krastavaca i izmiksajte ih u blenderu, kako biste dobili smjesu koja će vam poslužiti kao maska. Nanesite je na lice, pa isperite toplom vodom nakon 10 minuta.