Ne jedite vruć hljeb, jer podstiče rak!

U slučaju mnogih bolesti (ne samo digestivnih oboljenja) ljekari zabranjuju ove proizvode. Tačnije, trebalo bi izbaciti iz upotrebe svjež hljeb u kome se nalaze aktivne ćelije kvasca. Preporučuje se jučerašnji (iako i u njemu ima još mnogo ćelija kvasca), još je bolje jesti suhi hljeb, a najbolje beskvasni suhi.

Gotovo niko ne može da mu odoli, ali kad pročitate koliko je nezdrav, budući da doprinosi rastu ćelija raka – zaobilazićete ga u širokom luku

Topao hljeb je sasvim nezdrav i čak više od toga! Još je francuski naučnik Etjev Vulf  kultivisao ćelije zloćudnog tumora u rastvoru kome je bio dodat termofilni kvasac. Ćelije raka su rasle bukvalno kao kvasac, udvostručavale i utrostručavale svoju masu tokom nedjelju dana. Kad su iz rastvora izbacili kvasac – tumor je nestao.

Zaključak: proizvodi s fermentisanim kvascem utiču na rast tumora, što i ne čudi s obzirom na to da su mnogi od njih stimulatori rasta i razmnožavanja većine ćelija, uključujući i one maligne.

U slučaju mnogih bolesti (ne samo digestivnih oboljenja) ljekari zabranjuju ove proizvode. Tačnije, trebalo bi izbaciti iz upotrebe svjež hljeb u kome se nalaze aktivne ćelije kvasca. Preporučuje se jučerašnji (iako i u njemu ima još mnogo ćelija kvasca), još je bolje jesti suhi hljeb, a najbolje beskvasni suhi.

Što se tiče svježeg toplog hljeba iz rerne, ćelije kvasca ne samo da se nalaze u njemu već su i veoma aktivne. Bukvalno u prvim minutima one počinju svoj razarajući posao u organizmu.

Kako „ubiti“ kvasac u hljebu!?

U jednom gramu suhog kvasca nalazi se od 20 do 40 milijardi ćelija gljivica kvasca. Fermentacija kvasca (u prisustvu šećera iz hrane) u crijevima izaziva jaku nadutost. S vremenom se u sluzokoži debelog crijeva mogu obrazovati gasni džepovi, razviti divertikuloza. Sluzokoža se na tim mjestima istanjuje, moguća je čak i njena perforacija (pucanje), praćena upalom trbušne maramice.

Osim toga, kvasac smanjuje otpornost zidova crijeva, doprinoseći prodiranju bakterija, virusa i gljivica (najčešće kandide) u njih.

Kako biste „ubili“ kvasac na jednostavan način, dovoljno je da osušite hljeb na plotoni, u rerni ili tosteru.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!