Ne dijelite šminku sa sestrom ili prijateljicama jer možete pokupiti opasni virus!

Dijeljenje šminke s prijateljicom, sestrom, mamom, možda samo površno izgleda bezazleno. No ukoliko to zaista radite, prestanite što prije. Jer može biti opasno.

Naime, posuđivanje make-upa može uzrokovati herpes i konjunktivitis. No, postoji i više razloga zašto je ipak najbolje “škrtariti” šminkom.

Šminka za oči
Dijeljenje šminke za oči kao što je sjenilo, maskara, ali i tuš za oči može dovesti  do infekcija. Neke od njih mogu biti konjunktivitis, bradavice i druge bakterijske nakupine. Cure koje nose kontaktna sočiva na ovo bi posebice trebale pripaziti.

Posuđivanje karmina
Ako ne želite “pokupiti” herpes, onda svoj karmin za usne imajte samo za sebe. Iako tvoja prijateljica ne izgleda kao da ima herpes ili neku iritaciju na usnama, ona svejedno može imati u sebi virus. Jeste li znale da ako jednom dobijete herpes, da ćete u sebi taj virus nositi cijeli život?

Testeri u trgovinama prepuni bakterija
Testeri su postavljeni da ih isprobamo i da nas namame da kupimo neki proizvod. No ustvari, tester je leglo bakterija. Ako već i isprobavate šminku ne stavljajte je na lice.

Nikad sa sigurnošću ne možete znati koliko je vaša prijateljica dugo koristila neki proizvod. Zato bolje nemojte rizikovati!

error: Content is protected !!