Ne bacajte stari hljeb jer od njega možete napraviti ukusnu pizzu!

Pica od bajatog hljeba savršena je za brzopoteznu večeru sa društvom
Ima li šta bolje nego kada na brzinu spremite neki specijalitet koji se pojede očas posla? E, takav je i ovaj recept za stari hljeb.


Jednostavno, grehota je da bacate hljeb koji se skoro osušio. Iskoristite ga za brzi doručak ili večeru i to na ovaj način:

Potrebno: 1 suh (bajat) hleb, 200 g kačkavalja, 100 g šunke, bijeli luk po želji, malo soli.

Priprema. Hljeb isjecite na kocke ali ne do kraja. Neka hljeb ostane spojen, a zatim između svake kocke stavite kačkavalj, šunku, bijeli luk. Malo posolite pa sve ubacite u zagrijanu rernu na 200 stepeni 15ak minuta. Servirajte toplo!

Komentari

komentara

error: Content is protected !!