Ne bacajte ovu dragocjenu tečnost: Kako u domaćinstvu i kuhinji iskoristiti vodu od kiselih krastavaca?

Sigurni smo da vam nakon ovih saznanja neće pasti na pamet da prosipate ovu korisnu tečnost.

Voda u kojoj stoje kiseli krastavci prepuna je soli i sirćeta i zato uopšte ne čudi da se može “reciklirati“ na mnogo različitih načina, jestivih i nejestivih. Evo nekoliko dobrih ideja za to!

Kuhanje

Umjesto običnim sirćetom, salatu začinite sa malo vode iz kiselih krastavaca, ukus će biti potpuno drugačiji.

Dodajte malo ove vode u makarone sa sirom, nećete vjerovati koliko će poboljšaiti ukus ovog jela.

Kada pripremate povrće na roštilju ili gril tiganju ukus ćete mu poboljšati ako ga malo poprskate vodom iz kiselih krastavaca. Gotovo da vam neće biti potreban nijedan drugi začin.

Ako u vodu u kojoj kuhate krompir dodate dosta vode iz kiselih krastavaca, ne samo da ćete dobiti mnogo ukusniji krompir, već će voda i spriječiti raspadanje. Ovo je savršen trik ukoliko vam je potreban krompir za salatu koji ne treba da se raspadne na prvi dodir viljuškom.

Voda iz kiselih krastavaca može vam poslužiti i za mariniranje sireva i to onih mladih, mekanih.
U domaćinstvu

Čelični tiganji i posude za kuhanje su veoma kvalitetni i jela spremljena u njima su veoma ukusna, ali mogu biti veoma teški za održavanje i pranje. Taj posao će vam uveliko olakšati voda iz kiselih krastavaca.
Istraživanja su pokazala da, ukoliko nakon naporne vhežbe umesto obične vode popijete vodu iz kiselih krastavaca, mišići će vam se oporaviti brže za čitavih 37 odsto nego da popijete vodu. Kao i raso iz kiselog kupusa, tečnost iz kiselih krastavaca vam pomaže da se riješite gorušice i mamurluka, a dobro utiče i na bolno grlo i prehlade.