Ne bacajte listove od jagode: Napravite masku za podmlađivanje, preparat za gušću kosu, lijek za dijebetes…

Kad god jedete jagode, sačuvajte sve njihove peteljke i listiće. Ostavite ih da se osuše i neka budu vaša rezerva vitamina i korisnih sastojaka za zimu.

Peteljke i listići organskih jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi.

Šta sve liječe?

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i djeluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega kod nefritisa. I još puno toga…

Za prfilaktiku i liječenje raka:

Uzmite peteljke baštenske jagode, a još bolje – od šumskih jagoda. Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte čašom ključale vode. Neka čaj ostane poklopljen 20 minuta. Pijte ovaj prijatan i vrlo ljekoviti napitak tri puta dnevno! To je moćno pomoćno sredstvo protiv onkoloških oboljenja.

Za mlađe lice:

Peteljke i listići baštenskih i šumskih jagoda podmlađjuju našu kožu. Izmiksirane, koriste se za pripremanje maski za njegu lica i vrata.

Za gušću kosu

Za bolji rast oštećene kose koristi se kašica od izmiksiranih listića i peteljki jagoda, sa dodatkom soka kalanhoje i bokvice.

Protiv dijabetesa

Ovi zeleni dijelovi biljke dragocjeni su za dijabetičare, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.

Napomena: Važno je da u svrhu liječenja koristite isključivo organski gajene jagode!