Navika koju vrijedi usvojiti: ZVUCI KOJI „TJERAJU“ BOLEST

 

Isprobajte jedinstvenu metodu prevencije raka – koja dolazi s Istoka. Kombinacija zvučnih vibracija i vizualizacije može spriječiti nastanak tumora i olakšati njegovo izlječenje, smatraju kineski ljekari

Savremena nauka sve se više bavi iscjeljujućim utjecajem zvučnih vibracija na čovjekovo zdravlje. Međutim, metoda poznata kao liječenje zvukom – koja se već godinama primjenjuje u terapiji za mnoga oboljenja, ali i kao odlična dopuna konvencionalnoj medicini – zasniva se na viševjekovnom iskustvu kineske tradicionalne medicine.

Značaj zvučnih vibracija

Iako je ovaj podatak malo kome poznat, bez zvučnih mikrovibracija nema života. Kad one ne bi postojale – nastupila bi smrt. Čovjek preko 50 odsto svoje energije potroši na njihovu proizvodnju. Jer, one, između ostalog, omogućavaju normalnu cirkulaciju krvi i limfe kroz tijelo, te rad svih organa. Samim tim što djeluju na limfni sistem – zvučne mikrovibracije jačaju odbrambene snage, čineći organizam otpornim na razne patogene, stres i druge posljedice modernog tempa života, kojem smo, nažalost, svi svakodnevno izloženi.

Kako zvuci pomažu?

Terapija zvukom daje organizmu gotovu mikrovibraciju, olakšavajući mu tako posao. Naime, energija koja bi se inače iskoristila za nastanak zvučnih mikrovibracija – utrošiće se na stimulisanje prirodnih iscjeliteljskih kapaciteta organizma, ili na neki drugi proces.

Kako sprovoditi tretman?

Kako se ova drevna metoda zasniva na izgovaranju određenih zvukova i vizualizaciji (stvaranju vizuelne predstave izlječenja), neophodno je pronaći mirno i prijatno mjesto za njenu primjenu. Zato, za početak, pronađite svoj kutak i udobno se smjestite. Lijevi dlan stavite na mjesto gdje se nalazi organ koji želite da tretirate. Poklopite ga desnim dlanom pa lagano, jednoličnim tonom u pravilnim razmacima, izgovarajte određeni zvuk, sve vrijeme zamišljajući kako taj organ postaje vitalniji, snažniji i zdraviji.

Šuma je odlično mjesto

 Osim u mirnom kutku svog doma, terapiju zvukom možete primjenjivati dok šetate kroz šumu ili park, ili kraj rijeke. Izloženost svježem vazduhu , povećanoj koncentraciji kiseonika i prirodnom zelenilu i / ili plavetnilu poboljšavate krajnji efekat. Jer, s jedne strane, neutrališe posljedice brzog tempa života. A s druge, olakšava vezuelizaciju – važan segment ove terapije. Zato, ukoliko vam obaveze ne dozvoljavaju da svakog dana boravite u prirodi, vikendom bar na nekoliko sati pobjegnite od gradske buke i zagađenosti. A dok boravite u prirodi, izgovarajte zvuke koji tjeraju bolesti. Vaše tijelo biće vam zahvalno za to!

Zvuci koji mogu pomoći…

 Važno je imati na umu da ne odgovaraju isti zvuci svim organima i krvnim sudovima. Različita stanja zahtijevaju izgovaranje različitih zvukova. U nastavku ćemo navesti zvuke koje Kinezi najčešće izgovaraju u terapeutske svrhe, kao i obrazložiti kako, prema starokineskom vjerovanju, svaki od tih zvukova djeluje na organizam.

HE – pomaže u borbi s karcinom preporučljivo je izgovarati ga svakodnevno u devet turnusa.

SI – ima blagotvoran učinak na krvni sistem. Preporuka je da se poslije devet ponavljanja zvuka HE – pređe na šest ponavljanja zvuka SI.

ČEN – povoljno djeluje na zdravlje srca, usne duplje i crijeva.

ŠEN –  sprečava bolesti respiratornog sistema (nos, pluća, bronhije…), kože i debelog crijeva.

JU – blagotvorno djeluje na kosti, mišiće i zglobove, te na trbušnu maramicu i urogenitalni trakt.

DON – ispoljava pozitivan učinak na sve organe probavnog sistema (usnu duplju, jednjak, želudac), a dobro utiče i na slezinu i pankreas, pa se posebno preporučuje osobama s dijabetesom.