Nauka ne laže: Ova djevojka ima najljepše prirodno lice na svijetu

 

Grupa britanskih istraživača organizovali su takmičenje “Lorraine: Naked’” i uspjeli da okupe 8.000 djevojaka koje nisu imale nikakve estetske korekcije na licu i koje se ne šminkaju. Cilj je bio pronaći najljepše prirodno lice savršenih matematičkih proporcija.

Pobijedila je osamnaestogodišnja Briztanka Florens Kolgejt čije lice je izabrano kao najljepše. Florens nije dobila ovu titulu zahvaljujući subjektivnom osjećaju za ljepotu, već su proporcije njenog lica matematički bile najbliže savršenstvu. ž

Na prvi pogled, vidi se da ova djevojka posjeduje neke elemente idelane ljepote, kao što su istaknute jagodice i krupne oči a pored toga ispunila je i poželjne mjere.

View image on Twitter

Na savršenom licu razmak između zjenica bi trebalo da zauzima 46 posto cjelokupne širine lica dok je kod nje ta udaljenost 44 posto. Što se tiče udaljenosti od očiju do usta, na idealnom licu trebalo bi da bude 1/3 dužine lica. Floresina udaljenost je 32.8 posto.

– Kada pogledam svoje lice vidim smo sebe, ne vidim nauku u tome. Željela bih da upišem fakultet i studiram poslovni menadžment, ali ako se nešto izrodi iz ovoga uzela bih pauzu od godinu dana samo da vidim kuda će me to odvesti – rekla je  ova ljepotica.