Nauka dokazala: PELIN UBIJA 98% KANCEOGENIH ĆELIJA RAKA

Artemisinin, „Artemisia Annua“ ili jednostavno pelin je izuzetno ljekovita biljka. Nedavno je otkriveno da doprinosi uništavanju 98% ćelija raka i to za samo 16 sati.

Ako koristite samo pelin, to će smanjiti razvoj ćelija raka u plućima za 28%, ali ako ovu biljku kombinujemo sa gvožđem, ona će u potpunosti ukloniti oboljele ćelije.

Eksperiment dokazuje da pelin nema negativan uticaj na zdrave ćelije pluća. U prošlosti je pelin korišćen kao moćno sredstvo za liječenje malarije, ali sada je naučno dokazano da je ova biljka efikasna i u borbi protiv raka.

Kada su tokom eksperimenta naučnici pelinu dodali gvožđe, a zatim tim lijekom tretirali rak pluća, otkriveno je da je pelin uništio oboljele ćelije, dok je zdrave ćelije ostavio netaknutim.
„Generalno, rezultati studije pokazuju da pelin kontroliše reproduktivni rast ćelija raka,“ zaključuju autori studije, stručnjaci sa Univerziteta u Kaliforniji.

Već nekoliko hiljada godina u Kini tinktura pelina koristi se za liječenje raka i malarije. Sada naučnici kažu da je tajna ove biljke u bogatstvu gvožđa i drugih elemenata u tragovima kojih se rak „plaši“.

Narodna medicina već vijekovima koristi pelin:

Mast od pelina: potrebno je 10 grama ekstrakta pelina; 100 grama biljnog ulja ili svinjske masti.

Prah od pelina: travu treba samljeti u prah i uzimati pola kašičice 5 do 6 puta dnevno nakon obroka, postepeno smanjujući broj doza na tri puta dnevno, tokom jedne nedjelje. Prah pelina je efikasniji od čaja pelina.

Sok od pelina: kada je pelin u cvjetanju, sa cvjetova i lista iscijediti 1 kašiku soka, pa pomiješati sa medom i uzimati 3 puta dnevno prije jela.

error: Content is protected !!