Naučno dokazano: Stvari koje će vas učiniti privlačnijima

Neke žene su jednostavno privlačnije muškarcima i to je nepobitna činjenica. Međutim, kada to potvrdi i nauka, onda je vrijeme da se zapitamo šta nas to može učiniti privlačnijima. Prije svega, da biste se svidjeli nekome, morate se sviđati i samoj sebi. Ne treba biti narcisoidan, ali ni previše samokritičan. Osmijeh, crvena haljina i smijanje njegovim šalama samo su neke od stvari koje žene čine privlačnijima.

Crvena haljina

Ako još niste našli “onog pravog”, možda vam u tome može pomoći crvena haljina. Naime, istraživanja pokazuju da su muškarcima privlačnije žene koje je nose od žena koje je ne nose. Naravno, ona ne garantuje i da će se desiti “hemija” između vas – ličnost i inteligencija nemaju nikakve veze sa bojom koju nosite – ali je sigurno oruđe da budete primijećeni.

Crveni karmin

Usne vatrene boje definitivno će “zapeti” za oko muškarcu. Istraživači sa univerziteta u Mančesteru otkrili su da muškarci provode pola vremena (prilikom izlaska) gledajući u usne, posebno ako je na njima crveni karmin.

Osmijeh

Nedavna studija koju je objavilo Američko udruženje psihologa pokazuje da osmijeh čini žene privlačnijima. Osim toga, smijeh je i izrazito moćno oruđe protiv stresa pa bi bilo dobro da se što češće smiješite. Ozbiljni pogledi će svakoga prestrašiti pa se trudite da budete što rjeđe namrgođeni.

Smijeh

Smijeh je zaista najbolji lijek za sve, uključujući i ljubavni život. Istraživanja pokazuju da su muškarcima privlačnije one žene koje se smiju njihovim šalama. Ukoliko on jednostavno nije smiješan, poštedi ga neprijatnosti i nemoj se smijati na silu. S druge strane, ako si očarana njegovim humorom, smij se do mile volje.

Glas

Dok je hrapaviji glas sinonim za zavodljivost, naučnici su ustanovili da muškarce zapravo privlače žene koje govore višim tonom, à la Marilyn Monroe. Jednostavno, takva boja glasa im je neodoljivo privlačna te je skoro pa trenutni poziv za “akciju”. Međutim, glas varira od žene do žene i, sve dok nije u pitanju galama, svaki glas može biti lijep i privlačan.

Rijeka suza

Maramice i suze nikada ne bi trebale stati na put između vas i muškarca. Istraživanja pokazuju da muškarce manje seksualno privlače žene koje često plaču. Naravno, svaka žena ima različite “okidače” kada je u pitanju plač (tužna scena na filmu, nemoćne osobe, životinje u nevolji) i suza se nipošto ne biste trebali stiditi. Ipak, kada izlazite van, nabacite osmijeh od uva do uva.

Ruke

Uvijek ste mislili da su dame sa dugim nogama pravi magnet za muškarce? Niste daleko od istine, ali istraživanja pokazuju da su muškarcima podjednako privlačne i ruke. Dakle, majica na bretele, haljina bez rukava, košulja kratkih rukava ili bilo koji drugi komad garderobe koji otkriva ruke trebao bi vam biti na umu prilikom sledećeg izlaska.

Obline

On zaista neće primijetiti ta tri dodatna kilograma, a evo i dokaza: istraživanja pokazuju da muškarci više preferiraju žene sa normalnom tjelesnom težinom u odnosu na super-mršavice. Dakle, nikada se nemojte ugledati na “fotošopirane” manekenke sa naslovnica magazina i stremite ka normalnoj tjelesnoj težini.

Autor: minimagazin.info