Naučnici otkrili kada je najbolje vrijeme za tuširanje

Naučnici se već godinama bave idejom da će pronaći idealno vrijeme za tuširanje, no najnovija istraživanja pokazuju kako “savršeno vrijeme” ovisi o karakteru i genetici svakog pojedinca.

Nekima odgovara jutarnje, nekima popodnevno, a nekima večernje tuširanje.

Neki se tuširaju nekoliko puta na dan, dok drugi paze da vodom ne isuše kožu,  a treći tu aktivnost obavljaju “po potrebi”.

Naučnici se već godinama bave idejom da će pronaći idealno vrijeme za tuširanje, no najnovija istraživanja pokazuju kako “savršeno vrijeme” ovisi o karakteru i genetici svakog pojedinca.

Pronađi sebe i pogledaj što ti stručnjaci predlažu:

Ako se depiliraš britvicom svaki dan – TUŠIRANJE UJUTRO

Koža će biti zaglađenija i neće biti suha kao navečer, a noge ti neće biti natečene pa ćeš bolje i urednije obaviti proces depiliranja.

Ako si pomalo šeprtlja – TUŠIRANJE UJUTRO

Tuš će te razbuditi, smiriti i dovesti u red.

Ako imaš kreativni problem koji želiš riješiti – TUŠIRANJE UJUTRO

Dok se tuširaš, ne možeš raditi ništa drugo, što znači da se možeš fokusirati na rješavanje problema.

Ako imaš problema sa spavanjem – TUŠIRANJE NAVEČER

Topla voda će te smiriti i uspavati, piše index.hr, pogotovo ako tuširanja naneseš mlijeko za tijelo s nekim umirujućim mirisom poput lavande, ruže ili pačulija.

Ako imaš masnu kožu – TUŠIRANJE NAVEČER

Istraživanja su pokazala kako je koža najmasnija u 13 sati što znači da će se do spavanja na njoj nakupiti puno prljavštine koja može začepiti pore. Klasično umivanje je odlično, no tuš će otvoriti i lijepo pročistiti pore pa je za žene s mješovitom i masnom kožom odlično otuširati se nakon skidanja šminke i prije nanošenja kreme.

Ako imaš jako osjetljivu kožu – SVAKI DRUGI DAN

Za ljude s jakom osjetljivom kožom predlaže se nešto rjeđi raspored tuširanja, a posebno bi trebali izbjegavati vruću vodu koja kožu dodatno isušuje te potiče crvenilo.