Naučnica stvorila mutanta i šokirala svijet “pretincem” za mladunčadi!

Naše tijelo dokaz je evolucije. Ono se adaptiralo i prilagodilo okolini i svijetu u kojem živimo – tvrdi profesorica anatomije Alice Roberts.


S obzirim na tehnološki razvoj i napredak, kada je u pitanju genetsko modificiranje, mnogi se pitaju kako bi izgledalo idealno ljudsko tijelo. Bi li uzeli najbolje od životinjskog svijeta ili ne? Odgovor na to pitanje pokušali su dati naučnici.

U emisiji “Može li me nauka napraviti savršenim”, profesorica anatomije Alice Roberts, došla je do odgovora na pitanje koje mnoge muči – Kako bi izgledala savršeno tijelo?

Roberts kaže kako je inspiraciju pronašla u mačkama, ribama, klokanima, labudovima i šimpanzama. Razlog je taj što svaka životinja ima neki dio tijela koji je superiorniji od ljudskog. Bilo da su u pitanju jača pluća, uši koje bolje apsorbiraju zvuk ili snažnije noge.

Roberts je pokupila najbolje od životinjskog svijeta te ga infiltrirala u naš.

Mnogi su se složili kako je hibrid ove naučnice vrlo sličan kolokanima (pogotovo kada su uočili ‘pretinac’ za mladunčad), ali i Na’vi ljudima iz naučno fantastičnog filma – Avatar.

Uz sve prednosti i veće šanse za preživljavanje biste li se odlučili za ovakvo tijelo?