Naučite se obući za svoju građu tijela

Dobro izgledati znači znati se obući za svoj oblik i građu tijela. Ponekad je lakše reći nego učiniti, no uz ovaj naš vodič, postaje zabavno. Znate li već koji je vaš oblik tijela? Mi ćemo vam pomoći da ga odredite, a zatim i sugerirati koje odjeća će laskati vašoj figuri.

ODREDITE SVOJ OBLIK TIJELA

Uvriježeno je mišljenje kako bi sve žene željele izgledati poput ‘boce Coca Cole’. Ili drugačije rečeno, skladna ramena i bokovi, te uzak struk. Istina je kako se takva građa tijela, još nazvana ‘pješčanim satom’, smatra idealnom, no mi volimo što smo različite, jer različitost je lijepa. Imajte na umu kako je svaka od nas jedinstvena!

Ipak, kada je o građi tijela riječ, razlikujemo 5 glavnih tipova: kruškolika građa, klinasta građa (obrnuti trokut), četvrtasta građa, oblik jabuke i oblik pješčanog sata. Možda svojim oblikom tijela odgovarate jednoj od tih pet kategorija, a možda je vaš oblik tijela mješavina dviju ili više kategorija.

Građa tijela ovisi o vašim proporcijama, a znati se odjenuti tako da te proporcije izgledaju idealno samo je stvar prakse. Visina i težina nemaju nikakvog utjecaja na građu tijela, jer i visoke i niske djevojek mogu imati istu građu, baš kao i mršavice i bucke. Važno je kako se vaša težina raspoređuje.

Jednom kada odredite koji je vaš oblik tijela, znat ćete koje trendove pratiti, a koje izbjegavati. Stanite pred ogledalo, pogledajte se i budite iskrene u procjeni svog tijela. A onda usvojite ove modne trikove koji će vašu figuru učiniti idealnom!