Natjerajte ga da vas zaprosi: Kako potaknuti temu vjenčanja i dobiti prsten na ruci?

Legenda kaže da žena koja očajnički želi da je momak zaprosi treba nositi papirnati prsten na prstenjaku dok on ne shvati poruku i ne uruči joj pravu stvar. Nije da žene očajnički žele stupiti pred oltar, ali nakon određenog staža u hodanju većini padne napamet da bi im dotični momak mogao predložiti i brak. Ako u njemu vidiš čovjeka svog života, moraš ga nekako navesti da izrekne čuvenu rečenicu…ili ćeš morati sama preuzeti inicijativu.

Hanah Seligson, autorica knjige “A Little Bit Married: How to Know When It’s Time to Walk Down the Aisle or Out The Door” (Pomalo vjenčani: Kako znati je li vrijeme za odlazak pred oltar ili kroz vrata) ponudila je nekoliko savjeta za žene koje žele da njihovi partneri budu ti koji će potaknuti temu vjenčanja.

Budi konkretna

Okolišanja u stilu “voljela bih svadbeni kolač od jagoda” ili “maj je dobar mjesec za vjenčanje” u mnogim slučajevima nisu djelotvorna. Mnogi muškarci kažu da su tri ili pet godina hodali s djevojkom, ali da ju nisu zaprosili jer ona nikad nije potegla to pitanje. Žene daju migove, ali muškarci te migove ne razumiju, dakle budi jasna i konkretna.

Brzo spomeni brak

Mnoge žene stupaju u vezu i puštaju da ona teče, ne spominjući brak. Tako je Daniela, nakon dvogodišnje veze koja nije okrunjena vjenčanjem, u iduću vezu ušla s drukčijom taktikom. Momku je rekla: “čuj, u prošloj vezi nisam se usudila govoriti o budućnosti našeg odnosa, ali sada to više nije slučaj. Željela bih znati jesmo li na istoj valnoj dužini.”

Slušaj kako “diše”

Ovaj savjet neće odmah dovesti do prstena na tvojoj ruci, ali bi mogao pomoći da napraviš korak u pravom smjeru. Pitaj momka šta misli da bi se moglo učiniti da se vaša veza pomakne s mjesta. Takvo je pitanje bolje od neodređenog “kako ti se čini naša veza”.

Napomeni da ćeš pristati

Moguće je da odugovlači jer se boji tvog odbijanja. Stoga mu natukni da bi pristala ukoliko te zaprosi. Većina će shvatiti poruku, osim ako nije pretjerano uvijena.

Pohvali brak

Jedan od “trikova” je i navođenje povoljnih učinaka braka na zdravlje: vjenčani su muškarci zdraviji, više zarađuju i češće se seksaju od nevjenčanih. Nije za baciti, zar ne?