Natalna karta Indire Radić: Negativne osobine: lažljivost, lopovluk, sklonost prevari

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Indira Radić je srpska pop-folk pjevačica. Na estradi je prisutna od 1992. kada je snimila prvi album. Bila je najpopularnija i najtiražnija pjevačica u zemlji 2004. i 2005. godine. Njene najpoznatije pjesme su „Lopov“, „Zmaj“, „Moj živote dal‘ si živ“, „Bio si mi drag“ i „April“, dok je njen najpoznatiji album „Zmaj“ iz 2004. godine. A evo i dijela njene natalne karte.

Planete predstavljaju kosmičke energije i snage, koje se manifestuju na različite načine. One su kao glumci u predstavi. Znaci opisuju načine na koje se koriste ovi planetarni uticaji i pokazuju motivacije i karakternu ulogu odnosa planeta i polja. Ove energije djeluju u dva smjera, pozitivno i negativno.

Folk zvijeda Indira Radic – Subotić rođena je pod horoskopskim znakom Blizanci, sa podznakom Djevica, prirodni element joj je Voda, u trećoj kući vlada planeta Merkur, suprotni idealan  znak joj je Strijelac. Podznak Djevice donosi joj bezosjećajanost, samopouzdanost, smirenost, inteligentnost, istraživački i sistematski pristup životu. Uvijek dobro promisli i analizira prije nego što djeluje. Vrlo je prilagodljiva, ali ponekad  je teško shvatiti. Razmišlja logički, dobro rezonuje o stvarima oko sebe, da bi ih shvatila. Zanimaju je  detalji, razne vještine i metodi. Ponekad  se bespotrebno brine i mijenja mišljenja.

Zna se olako prepustiti teškoćama koje je ponesu. Ima dobar osjećaj za analizu i dobro oko za detalje. Egoizam i hladnoća u odnosu prema drugima može biti njena negativna strana. Traži osjećajnog, maštovitog i humanog partnera.

Ako joj je sazviježđe Djevice na Ascendentu, onda ima tendenciju da bude praktična, analitična, gadljiva i oprezna, ali i stroga, kritički raspoložena i pomalo sebična. Ima genijalan, aktivan i obaviješten um. Teži perfekciji i može biti prilično pedantna osoba, koja traži visoke standarde za sebe i za druge. S vremena na vrijeme, dešava se da drugi nikada ne mogu biti dovoljno “dobri” da bi zadovoljili njene visoke standarde. Traženje greške ili dlake u jajetu je Indirin omiljeni hobi. Ponekad, međutim, to može da ostavi kiseo ukus u ustima drugih, pogotovo ako se njene kritične oči okrenu na onog koga voli i stvari koje on radi.

Pesimizam i previše samokritičnosti su dvije greške koje bi trebalo da eliminiše iz svog života. Ima tendenciju da brine previše, pogotovo o detaljima. Previše brige može je dovesti do zdravstvenih problema.

Znak Blizanaca se ravna prema Merkuru, koji je njegova vladajuća planeta, i vezuje se za ekstremitete, ruke i pluća. Kao vazdušni znak, povezana je sa komunikacijom, mentalnim kontaktima i društvenim principima. Promjenljiv element njenog znaka doprinosi fleksibilnosti i adaptaciji, i naravno, planete koje se nađu u njemu govoriće o inteligenciji, radoznalosti, ljubopitljivosti, razmjeni ideja. Sunce u Blizancima nagoni je da upozna okolinu, često je odsutna od kuće, jer ima potrebu da se povezuje sa drugim ljudima. Kroz taj kontakt i odnos uči i formira svijest o sebi, stiče hrabrost da izrazi drugačije mišljenje.

Potreba za sveznanjem nagoni je u površnost i nepostojanost, uprkos dobroj komunikaciji i snalažljivosti.

Jako je dovitljiva, snalažljiva, vješta sa riječima i rukama, brza, pametna, rafinirana, društvena, duhovita, radoznala, živi u sadašnjosti i sposobna je da paralelno obavlja više stvari. Od nje se očekuje da doprinese svijetu kroz literaturu i komunikacije, da organizuje red i harmoniju i podigne svijest ljudi. U neharmoničnim aspektima, Sunce će vjerovatno ispoljiti negativne osobine: lažljivost, lopovluk, sklonost prevari….

(aura.ba)