NASA kidnapuje djecu i drži ih na Marsu?!

Sumnje da na Marsu postoji kolonija dječijih robova izazvao je prijenos uživo sa rovera tokom kojeg su se, prema izjavama brojnih gledalaca, pojavili ljudi, da bi NASA odmah potom prekinula emitovanje.

NASA nema koloniju dječijih robova na Marsu i to je javno demantovala.

Optužbe na njihov račun iznio je novinar Alex Jones sa kanala „Infovors“ koji tvrdi da NASA kidnapuje djecu i drži ih na Marsu.

– Na Marsu nema ljudi. Tamo ima samo aktivnih rovera. Roveri su tamo, ne ljudi – rekao je Gaj Vester, portparol za istraživanja NASA na Marsu.

Sve je počelo kada je Jones intervjuisao izvjesnog Roberta Davida Stila koji je rekao da se djeca tajno kidnapuju i šalju na misiju na Mars, a onda su zajedno krenuli da diskutuju na tu temu.

– Mi zapravo vjerujemo da postoji kolonija na Marsu, koju čine djeca koja su kidnapovana i poslata u prethodnih 20 godina. Jednom kada stignu na Mars nemaju alternativu, već moraju da budu robovi u takvoj koloniji – rekao je Stil u programu koji se emituje širom Amerike.

To je samo još jedna u nizu teorija zavjere koju je NASA morala da demantuje. Ranije ove nedjelje su predstavnici te agencije morali da istaknu da ne posjeduju dokaze o postojanju vanzemaljaca nakon što se pojavio video koji tvrdi suprotno.

(avaz)