Narodno vjerovanje: Večeras od 23,00 – 24,00 pogledajte u mjesec, zamislite želju i sve će vam se ostvariti!

Iako je pun mjesec bio sinoć, njegovo djejstvo možete iskoristiti i danas jer je još uvijek jak uticaj punog mjeseca
Pun mjesec smo prebrodili sinoć i sada nastupa vrijeme kada moramo umiriti svoje misli i emocije. Dakle, budite mirni i nemojte raditi ništa ishitreno. Ipak, ukoliko niste znali prema narodnom vjerovanju, kada je pun mjesec, potrebno je da zamislite želju, napolju, baš gledajući u mjesec i vaša će želja biti brzo ispunjena.

Izađite napolje u periodu između 11 i 12 sati i čistog srca, naglas poželite želju.

Kako pun mjesec utiče na nas?

Emocije su, kako se vjeruje, tada mnogo jače nego inače i spremni smo da konačno dovršimo započeto. Ali, odnosi sa ljudima doći će u prvi plan, pa dobro treba pripaziti na svoje reakcije i ponašanje.

Mnogi znaju da budu razdražljiviji nego inače, a snovi su dosta upečatljiviji – pa, neki imaju problema sa spavanjem, što dovodi do veće razdražljivosti.

Vjeruje se da u vrijeme punog mjeseca ne treba ići na operacije, jer rane teže zarastaju. Tako je i Hipokrat mislio.

Evo šta je još moguće:
Pun Mjesec u Ovnu sa Suncem u Vagi se odigrava 25.09.2018. Energija današnjeg Punog Mjeseca je dobra za nove početke, iskoristite je da napravite presjek godine i da isplanirate svoje ciljeve do kraja decembra.

Oslobodite se starih loših navika, započnite sa dijetama, vježbama, spremanjem ispita i sređivanjem kuće.

Ovaj Pun Mjesec će uticati najviše na vaše odnose, zapitaćete se da li neki odnosi zaslužuju da vam budu toliko važni ili ste te osobe pogrešno procijenili.

U nekim drugim vezama može se desiti da ste osjetili da ste nemoćni i da vam taj odnos samo stvara tenziju. Ipak, probajte da ne reagujete naglo i impulsivno, probajte da ostanete smireni i da mirne glave tek kada prođe napetost i uznemirenost u grudima odlučite šta je najpametnije da uradite. Šta god da sada uradite biće ustvari početak nekih novih dešavanja.

Ako uspostavite balans između razuma i emocija možete mnogo stvari riješiti lako. Vaga voli diplomatiju, a Ovan akciju tako da sve se može ako budete pametni. Možda će drugi ljudi tražiti mnogo od vas, to će vas iznervirati. Roditelji će vam uvesti strožija pravila, partner će vas nervirati šta god da uradi, šef će tražiti nemoguće, a kap koja će preliti čašu je radnica na šalteru u banci. U tim situacijama potrebno je samo izbrojati do pet, proći kroz kratku meditaciju i ostati u svom miru.

Merkur vam može pomoći da dodjete do pravog rješenja nekog problema. Pisanje vam može pomoći, tako ćete istražiti svoju psihu shvatiti šta je to što vam je potrebno. Poželjećete da istražite one stvari koje vas već duže vrijeme muče.

Sumnja će se javiti u vašim mislima, pitaćete se da li je bolje da uvijek držite jezik za zubima ili treba da kažete svoje mišljenje.