NARODNO VJEROVANJE: Šta predskazuje svrbež desnog ili lijevog tabana, pete?

Teško da postoji neki dio našeg tijela za koji se ne vezuje neko pozitivno ili negativno značenje…To se odnosi na sva “igranja”, trzanja, pomjeranja, svrab i slično. Zato je zanmiljivo pogledati šta različita narodna vjerovanja kažu o tome šta znači kada vas zasvrbi desno stopalo.

Ako zanemarimo logična medicinska objašnjenja, kao što su suha koža, alergija ili atletsko stopalo, prelazimo u teritoriju “dubljih” značenja.

Desno stopalo nosi pozitivno značenje
Ako vas svrbi desno stopalo, to znači da ste puni pozitivne energije. Spiritualno, lijevo stopalo se uglavnom smatra “negativnim” stopalom, što bi, u stvari, značilo da ako vas svrbi lijevo stopalo, to je simbol loših stvari koje dolaze. Desno stopalo, s druge strane, smatra se “pozitivnim” i povezano je sa dobrim i pozitivnim znakovima.

Svrab u desnom stopalu mogao bi da znači i da neko hoda preko mjesta tvog vječnog počinka ili da ćete vi uskoro hodati nekim nepoznatim putem. Desna strana tijela je pozitivna, dok je lijeva negativna, što znači da kada osjećate nešto na dijelovima tijela koji se nalaze na desnoj strani, pozitivna energija je aktivirana.

Svrab stopala povezan je s hodanjem po nepoznatom terenu, što bi značilo da ako vas zasvrbi stopalo, uskoro ćete otići na neko novo mjesto. To bi moglo da bude pravo, fizičko putovanje, poput odmora ili nove poslovne prilike. Kad osjetite svrab baš u desnom stopalu, znači da vaše putovanje zahtijeva planiranje pa je važno da ne budte impulsivni u svojim izborima, nego da odlučujete racionalno i promišljeno.

Mjesto gdje vas svrbi stopalo je takođe važno. Ako vas svrbi gornji dio stopala, neko povezan s vašim putovanjem priča o vama, a ako vas svrbi donji dio stopala ili peta, to znači da će vam putovanje donijeti dobro, gdje god da vas odvede.

Biblijska značenja
Prema Bibliji, ako vas zasvrbi stopalo, to znači da ste spremni da živite na nekom novom mjestu. Možda nemate specifičnu destinaciju na umu, ali tvoja stopala vam govore da je vrijeme da krenete dalje.

Značenje svraba desnog stopala u Turskoj
U Turskoj, svrab desnog stopala je znak sreće. Ako vas desno stopalo zasvrbi prije početka nekog novog perioda u životu, to znači da vas očekuju dobre stvari, kao i da ćete na novom putovanju biti uspješni!