NARODNO VJEROVANJE: Jeste li žrtva kletve?

Vjerovatno je svako od nas upoznao osobu koja je smatrala da joj neko radi iza leđa ili smo se ponekada i sami tako osjećali kao da konci našeg života nisu u našim rukama. Praznovjerje je i dalje sastavni dio naše našeg društva i mnogo od nas smatraju da se iza njega kriju tajne koje su teške za razumijevanje.

O ovome postoje mnoge knjige koje nam pokazuju znakove i kako se riješiti kletvi ako vas je neka od njih zadesila. Naravno, ovi znakovi se mogu povezati s raznim psihičkim i fizičkim stanjima i životnim fazama i situacijama i nikako se ne smiju uzimati kao dio potencijalne kletve već kao kuriozitet i praznovjerje. Ovo su neka od stanja kako se osjećate ako vas je neko ukleo.

1.Nagli gubitak energije
Ako ste nekad pucali od snage, bili prepuni života i energije, a odjednom ste potonuli i više nemate volje za ničim može biti jedan od znakova.

2.Finansijski gubici
Ukoliko su vas iznenada pokosili financijski gubici, ukoliko ste izgubili mnogo u nekim ulaganjima ili ste se odjednom iz stabilne financijske slike našli u bezizlaznoj situaciji.

3.Učestali problemi u ljubavi
Nekad ste bili u stabilnim ljubavnim vezama i odnosima, ali u zadnje vrijeme su iza vas samo ljubavni brodolomi, razvod, gubitak volje za ljubavlju i seksom.

4.Noćne more
Iznenada ste počeli sanjati čudne i zastrašujuće stvari. Izuzetno su uvjerljive i uglavnom vas dosta opterećuju. To mogu biti snovi o vašoj smrti, zmijama, škorpijama i padovima s velikih visina.

5.Crno znamenje
Ukoliko vam je netragom nestao omiljeni komad vašeg nakita ili se neobjašnjivo pokidao, to može biti znak kletve.

6.Loša sreća
Ovo je nešto što mnogi doživljavaju subjektivno, ali ako ste zaista u velikoj crnoj seriji i sve se okreće protiv vas, to može biti loš znak.

7.Neobjašnjiv bol
Ako češće nego ikad prije osjećate bol u telu koju ne možete objasniti, pogotovo u donjem dijelu leđa, stomaku pa čak i nogama, a liječnici ne mogu otkriti koji je razlog.

Iznenada se budite po noći, dugo ne možete da zaspete, preznojavate se tokom noći, a nikad ranije niste imali problema sa spavanjem, može biti znak da vas je neko “uhvatio na zub”.

Tekstovi o kletvama spominju da se napadi događaju u tri talasa, svaki od njih će biti sve jači i jači. Stoga ukoliko se pronađete više od četiri navedena znaka, knjige savetuju da razmislite o skidanju kletve.

Ipak, još jednom valja napomenuti da svi ovi znakovi mogu povezati s brojnim životnim situacijama i stanjima i da ih treba uzeti s velikom dozom rezerve i isključivo kao kuriozitet.