Narodno vjerovanje: AKO OVU BILJKU POKLONITE NEUDATOJ DJEVOJCI, UBRZO ĆE SE UDATI!

Postoje takve sobne biljke, koje su prisutne gotovo u svakoj kući. Ali, mnogi ne znaju, čak, ni kako se zovu, a da ne pominjemo njihovu pravilnu njegu.

Spatifilum – je jedna od takvih priča. Postoji vjerovanje da ova biljka donosi sreću njenoj vlasnici. U čemu se krije ženska sreća?

Naravno, to je prije svega harmonija u kući, a može li biti harmonije tamo gdje nema jakog muškog ramena i malih trčećih koraka. Vjeruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom.

Ako neudatoj dJevojci poklonite spatifilum, ona će u najskorijem vremenu srediti svoj lični život. Ako je poklonite udatoj dami – u porodici će se pojaviti dijete.

U stvari, sve sobne biljke simbolizuju nešto određeno – neke sreću u braku, druge – novac, treće – zdravlje, uspJeh i tako dalje. Ali zašto se baš spatifilum smatra ženskim pokroviteljem?
Od davnina su žene počele da primjećuju da je postojanje ove lepe biljke u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima.

Devojke su pronalazile svog izabranika, devojke u vezi – ubrzo su dobijale ponudu braka, a udate žene – su živele srećni bračni život.

Sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane viješću o dugoočekivanom radosnom događaju.
Mnogo kasnije, ova biljka, i vjerovanja povezana sa njom, postala su naširoko poznata.

Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje sretnim drugaricama pelcere spatifiluma da bi i one, takođe, doživjele magićnu moć ove biljke.
Danas je „ženska sreća“ jedna od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za ljepši pol.

Uprkos činjenici, da mnogi ne vjeruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice o čemu svjedoče mnoge objave na forumima gdje žene dijele priče o «ženskoj sreći» i u pravom, i u prenesenom smislu.

Sve to govori o tome, da ova biljka i vjerovanja nisu prazne priče, i da u njima postoji bar dio istine.

Ako želite da ova sobna biljka promijeni vaš zivot, iskreno je volite, brinite o njoj, zalivajte je, prihranjujte, liječite ako je to potrebno – nek ona osjeti vašu ljubav, da otkrije svoja magična svojstva i vi ćete se uvjeriti da je „ženska sreća“ i vjerovanja u nju – zaista istinito!

error: Content is protected !!