Narodna ruska medicina: Zasadite svoju bolest u saksiju sa cvijećem!

Prema riječima ovog ruskog doktora alternativne medicine, svaka bolest se može prenijeti na bilo koji drugi živi organizam pa tako i na biljke. On svojim pacijentima predlaže ovu neobičnu i provjerenu metodu liječenja za koju vam je potrebno jedino umijeće u sadnji cvijeća

Ruski doktori su inače poznati po svojim tradicionalnim vjerovanjima i primjenom narodne medicine, a na ruskim portalima za alternativnu medicinu nedavno se pojavio tekst doktora i psihologa Borisa Holodenkova, koji tvrdi da je izliječenje svake bolesti moguće ukoliko svoju bolest zasadite, odnosno prenesete u saksiju sa cvijećem.

Dr. Holodenkov svojim pacijentima već duže vrijeme preporučuje ovakav način liječenja i kako kaže, kontraindikacija uopšte nema.

Bacite bolest niz rijeku

Postupak je prilično jednostavan: Bolesna osoba treba uzeti manju količinu svoje tjelesne tekućine, gnoja, urina, znoja i pljuvačke i sve to pomiješati sa zemlju u koju će zasaditi određeni cvijet.

Zatim u saksiju sa zemljom treba posaditi 2-3 sjemena ili lukovicu biljke kojom vlada planetarni znak koji se poklapa sa planetom sa kojom je povezana bolest i sačekati dok se ne pojave izdanci u visini od nekoliko centimetara.

Nakon što se pojavi mlada biljka, pažljivo je izvadite zajedno sa korijenom i spalite ukoliko je oboljenje povezano sa lučenjem krvi, gnoja, znoja ili sluzi. U svim drugim slučajevima, biljka se ne spaljuje već baca u rijeku niz vodu. Ukoliko ste pravilno napravili sve korake, bolest će proći.

Važno je napomenuti da se biljke sade onda kada je Mjesec u fazi opadanja, a to je period između punog i mladog Mjeseca. Poznato je da se u prirodi i ljudskom tijelu u ovom periodu javlja tendencija ka pročišćavanju, a Mjesec koji je u fazi opadanja potencira aktivnost i potrošnju energije.

Prema riječima doktora Holodenka, ovu metodu liječenja ne treba isprobavati subotom, nedjeljom i na rođendan bolesnika, a biljku je također najbolje uništiti kada je Mjesec u opadanju.

 Pronađite odgovarajuću planetu

Kako bi uspješno izliječili bolest uz pomoć biljke, neophodno je poznavati nebeska tijela i planete koje vladaju bolešću, i pronaći odgovarajuću biljku na koju će se bolest prenijeti.

Mjesec: reumatizam, giht, grčevi, gnjojne rane, menstrualni poremećaji, svrab, lišaj, epilepsija, mjesečarenje, depresija, melankolija, pijanstvo.

Mars: bolesti ušiju, pluća, jetre, prehlade, hemoroidi, išijas, migrena, nezarastajuće rane, unutarnja krvarenja, žutica, dizenterija, dijareja, proljevi, zatvori, gangrena.

Merkur: bolesti mozga, nesvjestica, vrtoglavica, mucanje, nerazumni strahovi, stomatološki čirevi, čirevi na koži, akne, bubuljice, fistule.

Jupiter: kardiovaskularne, gastrointestinalne bolesti, bolesti pankreasa, slezene, hipertenzija, angina, očne bolesti, trovanja, muskulatorne bolesti, bolesti lokomotornog sistema.

Venera: spolne bolesti, urinarne infekcije, seksualna perverznost.

Saturn: bolesti endokrinog i limfnog sistema, onkološka oboljenja, besplodnost, lupus, psorijaza, multipla skleroza, demencija, prielomi, ekcem, nedijagnosticirane bolesti.

Sunca: opekotine, promrzline, teške infekcije, gripa, teška oštećenja srca i očiju, paraliza (kao poslijedica trauma i moždanog udara), toplotni i hladni neurodermatitisi, neuroza, toplotni udari, loš metabolizam (uključujući gojaznost).

 Koja biljka upija vašu bolest?

Mjesec: anemona, astra, veronika, iris, kamelija, kupus, mrkvaa, krastavac, fuksija.

Mars: artičoka, bosiljak, kopriva, poriluk, rotkvica, rotkva, cvikla, hren, bijeli luk.

Merkur: anis, valerijana, ladolež, dalija, grašak, djeteljina, rajčica, cikorija.

Jupiter: suncokret, jasmin, kres-salata, sezam, limun, nana, maslačak, božur, ruža, ruzmarin, pšenica.

Venera: begonija, karanfil, geranijum, gladiola, tulipan, hajdučka trava, grah.

Saturn: ružmarin, krumpir, celer, mirođija.

Sunce: vrbena, zumbul, kantarion, neven, suncokret, kukuruz, majčina dušica, kadulja.

Postoje slučajevi kada se bolest ne može precizno odrediti i pripisati samo jednoj planeti. Na primjer, virusni hepatitis s jedne strane je bolest jetre (Mars), a s druge infektivna bolest (Sunce).

U ovakvim slučajevima, treba koristiti obje biljke, ali saditi ih u različite posude, ali obavezno u isti dan.