Narodna medicina: Šećer protiv štucavice, olovkom protiv glavobolje, paradaiz čisti akne

Sigurno ste barem jednom u životu patili od glavobolje, osipa ili mučnine, a kod kuće niste imali tablete ili sredstva kojima biste ih suzbili. Neki od nas zaziru od vještačkih, hemijskih preparata i lijekova kojima liječimo ove neugodne i ne tako opasne poteškoće i trude se prirodnim sredstvima izliječiti. Donosimo vam nekoliko proizvoda koje sigurno imate kod kuće, a mogu vam poslužiti kao prva pomoć:

Protiv glavobolje – olovkom

Uzrok glavobolje često može biti u nesvjesnom stiskanju čeljusti. Nježno držite olovku između zuba i opustite svoje mišiće te otjerajte glavobolju.

Jogurt protiv lošeg zadaha

Istraživanja su pokazala da bakterije u jogurtu bez šećera može suzbiti razine loših bakterija koje uzrokuju neugodan zadah. Vaš će dah biti svjež ako svakog dana pojedete jedan jogurt.

Šećer protiv štucavice

Štucanje su dosadno i naporno, ali zaustavljivo. Jednostavno progutajte žličicu punu šećera i u roku od jedne minute trebali biste prestati štucati. Stručnjaci vjeruju da je nagla slatkoća na jeziku razlog preopterećenja živčanim završecima u ustima koji uzorkuju štucanje.

Žvake pomažu kod stresa

Istraživanja su pokazala da žvakanje žvakaćih guma od cimeta ili peperminta smanjuju umor za čak 20%. 25% ispitanika je reklo da su osjećali manje frustracija, a njih 30% osjećalo se više koncentriranima.

Duck tape rješava bradavice

Bradavice, osim sto ne izgledaju lijepo, mogu biti na nezgodnim mjestima te ometati neke normalne svakodnevne radnje. Laserska uklanjanja, tekući dušik i paljenje neke su od metoda kojima se ukljanjaju bradavice. No jeste li znali da će duck tape također odraditi posao? Mali komadić trake nalijepite na bradavicu i držite ga tako tjedan dana. Zatim ga uklonite, operite područje na kojem je bila bradavica i dovršite ostatke sa spužvastim kamenom koji se koristi za uklanjanje mrtvih stanica na stopalima.

Maslinovo ulje protiv ekcema

Maslinovo ulje je bogato vitaminom E, što čini odličnu hidrataciju za vašu kožu. Nanesite ekstra djevičansko maslinovo ulje na vlažnu kožu, ono će umiriti bolne ekceme i upale.

Paradajzom protiv akni

Paradajz ima puno vitamina C i A, antioksidansa i kiseo je, tako da se može koristiti za liječenje raznih manjih kožnih bolesti – pogotovo ako imate masnu kožu. Zgnječite jedan paradajz i istavite ga da stoji na licu oko sat vremena. Ovaj ritual ponavljajte jednom sedmično.