NARODNA MEDICINA: List kupusa umiruje kapilare, a soc od kafe čini čuda

Topli dani su pred nama, pa se polako izvlačimo iz pantalona, a i suknje bi mogle da se nose bez hulahopki. Sa njegom nogu krenite od svakodnevnih toplih kupki u večernjim časovima, kako biste opustili noge koje otiču od cjelodnevnih aktivnosti.

Najjednostavniji savjet je da napunite kadu toplom vodom, u kojoj ćete rastvoriti morsku so i ubaciti nekoliko kapi eteričnog ulja.
Tako ćete eliminisati i neprijatna zadebljanja na stopalima, pa i eventualne gljivične infekcije.

Poslije 20 minuta lješkarenja, istuširajte se hladnom vodom. Utrljajte morsku so duž čitavih nogu, a stopala možete posebno da “omekšate” u lavoru sa toplom vodom.
U oba slučaja noge istrljajte grubim peškirom, kako biste otklonili mrtav sloj kože, a zatim uradite piling.

Piling napravite socom od kafe ili braon šećerom. Pomješajte kašiku kafenog taloga, dvije kašičice maslinovog ulja i kašičicu meda, pa nanesite na noge (od stopala ka gore) i ostavite da smjesa odstoji pet do deset minuta, a onda izmasirajte noge kružnim pokretima.

Isti efekat dobićete i ako pomješate tri kašike smeđeg šećera sa kašikom maslinovog ulja i kašičicom cimeta. Poslije masaže, isperite smjesu mlakom vodom.
Oblog za kapilare

Problem sa kapilarima tretirate kremama koje hlade i sadrže kamfor, timijan, neven… Napravite i oblog od jabukovog sirćeta, tako što ćete pamučnu krpu natopiti, pa postaviti direktno na kapilare dok se tkanina ne osuši. I listovi kupusa su dobari, a prvo držite ih u frižideru, da budu hladni.

error: Content is protected !!