NAPUSTILA NAS JE U TIŠINI, NEČUJNO ALI PONOSNO, KAKO JE I ŽIVJELA: OVAKO JE MILENA DRAVIĆ PROVELA SVOJE POSLJEDNJE DANE

Milena Dravić bila je filmska, pozorišna i TV glumica. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova.

Poslednje trenutke Milena je provela u bolnici na aparatima. Kako je živjela, skomno, tako je provodila i najteže dane. Primala je posjete samo najbližih, dok je zamolila da joj ostali ne dolaze.

“Za moje zdravstvene probleme znali su samo moji najbliži, suprug, brat Rade i najintimniji prijatelji. Kolege iz ‘Larija Tompsona’ bile su uz mene, nisu htjeli da skidamo predstavu s repertoara”, izjavila je Milena svojevremeno i istakla da je njen suprug sa njom “prošao kroz sve faze bolesti i da je umnogome doprinio da ishod borbe bude pozitivan”.

Milena Dravić je definitivno bila jedan od zaštitnih znakova jugoslovenske kinematografije. Osim jugosloveskih filmskih klasika, brojnih partizanskih filmova i slično, Milena je u posljednje dvije decenije ostvarila i veliki broj uloga u domaćim humorističkim serijama, među kojima je i “Lud, zbunjen, normalan”, reditelja Elmira Jukića.

Milena je posljednjih godina bila teško bolesna, a borbu s opakom bolešću hrabro je vodila do samog kraja.

Najpoznatiji filmovi u dugogodišnjoj karijeri u kojima je ostvarila ulogu su: Diližansa snova (1960.), Uzavreli grad (1961.), Prekobrojna Branka Bauera (1962.), Kozara Veljka Bulajića (1963.), Lito vilovito (1964.), Čovjek nije tica Dušana Makavejeva i Djevojka Puriše Đorđevića (1965.), Rondo Zvonimira Berkovića (1966.), Jutro Puriše Đorđevića (1967.), Zasjeda Živojina Pavlovića i Bitka na Neretvi Veljka Bulajića (1969.) i brojni drugi.