Napunite jastučnicu ovom biljkom: Bolovi u kostima i kičmi nestaju preko noći

Nema toga što paprat ne može da izliječi. Bolovi u kostima i kičmi nestaju bukvalno preko noći

Paprat koja je na našim prostorima najraširenija biljka, beremo u jesen. Kad se listovi osuše na stabljici, skinemo ih s nje i njima napunimo jastučnicu. Jastuk nabijen od lišća paprati najzdraviji su ležaji koje možete poželjeti! Na njemu se čovjek dobro odmori, umor jednostavno nestaje.

Buhe, stjenice i uši jednostavno ne podnose paprat i bježe od nje. Takav ležaj liječi grčeve, trganje u udovima, giht i reumu, reumatsku glavobolju i reumatsku zubobolju.

Korijen paprati otklanja neprijatne boli u listovima, te ga stoga moramo držati pokraj listova u postelji. Kupke od lišća i korijena liječe giht, reumu, čak i gangrenu.

Svježa paprat u jastuku liječi nagluhost nastalu od prehlada i propuha. Dakako, i glavu treba dobro pokrivati. Svježi listovi paprati privezani uz čelo i oči, bistre pogled i uklanjaju titranje pred očima. Suha paprat u cipelama uklanja umor i grije noge.

Kostobolja će biti brzo izliječena listovima svježe paprati koje privežemo na pogođeno mjesto. Neko će vrijeme bolovi biti čak i jači, ali uskoro nestaju! Kod bolova u krstima, mažemo više puta uljem od pljuskavice. Na taj će način tkivo postati gipkije i podatnije, pa je i veća mogućnost da ćemo ga prikladnim razgibavanjem normalizovati.

Rakija u kojoj se umakao korijen paprati izvrsno je sredstvo za utrljavanje i masažu kod gihta i reume. Za masiranje bolesnih udova te opekotina i opekotina (opekotina izazvanih vrućom parom) izvrstan je sekret paprati u domaćem jabukovom sirćetu: veći svežanj listova i korjena paprati nasitno narežemo, prelijemo s 4 do 5 litara domaćega jabukovog sirćeta, namačemo tri dana, ocijedimo u tegle i dobro začepimo.

Paprat je i otrovna, stoga je konzumirajmo vrlo oprezno. Paprat tjera gliste, a uništava čak i pantljičaru. Bolesnik treba na tašte popiti šolju čaja od paprati i tako ostati još dva sata. To će liječenje možda morati nastaviti još oko osam dana dok svi paraziti ne uginu ili ne izađu. Paprat djeluje na matericu stoga je trudnice ne smiju uzimati niti ležati na njoj.

(stil.kurir.rs)