Ovakva se savijača (štrudla) može napraviti i sa nekom drugom vrstom voća. Može to biti savijača sa trešnjama ili jagodama, borovnicama, malinama…
POTREBNO
- 1 pakovanje gotovih tankih kora za savijače
- 800 g višanja bez koštica (ili dvije tegle kompota)
- 250 g mljevenog pettit beure keksa (ili plazma keksa)
- 150 g šećera
- 200 ml ulja
- 100 ml mineralne vode
PRIPREMA:
- Ako su kore tanke, za jednu savijaču uzmite 4 lista. Između svakog lista premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Onu zadnju ne premazujte. Po njoj rasporedite višnje, preko višanja posipajte ravnomjerno 4-5 kašike keksa i isto tako šećera. Rubove kora savijte prema unutra, pa zarolajte sve skupa u savijaču.
- Isto napravite sa preostalim korama i sve dok imate višanja.
- Savijače složite u lim na papir za pečenje. Premažite ih uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 180C 30 minuta. Savijača sa višnjama i keksom je gotova kad lijepo porumeni i postane hrskava sa svih strana.
- Narežite, posipajte šećerom u prahu i poslužite!
(aura.ba)