Napravite ukusni sok za topljenje masnih naslaga

Konzumiranjem cimeta lučimo insulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masne naslage

 
Za stabilizaciju šećera u krvi i smanjenu želju za ugljenim hidratima dobro je uzimati antioksidans iz cimeta.

Konzumiranjem cimeta lučimo insulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masne naslage.

Uzimanjem samo pola kašike cimeta na dan smanjujemo količinu lošeg holesterola, pokazala su istraživanja.

Takođe, ispijanje ovoga soka pomaže kod loše probave, utiče na smanjenje triglicerida.

Kombinacijom jabuke i cimeta regulišemo metabolizam i efikasno smanjujemo težinu.

Sastojci:

1 jabuka
1 štapić cimeta (ili 1 kašika cimeta u prahu)
oko 1,5 do 2 litra prokuhane vode

Priprema:

Isjecite jabuku na kriške, dodajte štapić cimeta (ili 1 kašičicu cimeta u prahu) i prelijte s 1,5 do 2 litra ohlađene prokuhane vode. Ostavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tokom dana kad god poželite.